ahahah jak tu żyć bez tych linków do divovickamartinsonetto pisze: ↑1 stycznia 2020, o 18:22Wiktor zrobił fajne nagranie o sercu i zresztą o tym mierzeniu też ale nie mogę podać linka bo nie ma kanału.Dlatego polecam poczytać jego posty w tym dziale victor.html
Tylko naprawdę ciśnieniomierz polecam wyrzucić bo upewnianie się to zatrzymywanie własnego zdrowienia.![]()
martinsonetto pisze: ↑1 stycznia 2020, o 18:22
Tylko naprawdę ciśnieniomierz polecam wyrzucić bo upewnianie się to zatrzymywanie własnego zdrowienia.![]()
Hehe ja objawy somatyczne to miewałem różne ale to nie było nigdy moim zmartwieniem głównym, zgadzam się jednak co do serca że ono nigdy nie bije tak równo jak sądzimy.Żorżyk pisze: ↑1 stycznia 2020, o 19:05martinsonetto pisze: ↑1 stycznia 2020, o 18:22
Jak mawiają Anglicy: I couldn't agree more / tł: Nie mógłbym się bardziej zgodzić.
U człowieka serce idealnie równo bije tylko przez śmiercią (źródło - dr Szczeklik).
Nie zdziwiłabym się, gdyby okazało się, że wszyscy wrażliwcy tutaj mają puls 100 i więcej![]()
Mi też lekarz kazał kupić ciśnieniomierz. A fuuu. Gdy czuję, że coś nie halo, idę do przychodni , porozmawiam z miłą i rozsądną pielęgniarką, która zmierzy mi ciśnienie.
I niech mój mięsień sercowy mierzy się z zachwytem, wysiłkiem, pożądaniem, wq...em - to wszystko podnosi ciśnienie, a nie tylko niszczenie siebie , serca strachem![]()
Powtórzę: I couldn't agree more
Tak to już wygląda u nas ludziŻorżyk pisze: ↑20 stycznia 2020, o 20:46Powtórzę: I couldn't agree more![]()
Zawsze myślę, że czegoś nie wzięłam, nie przygotowałam bądź nie spakowałam. Na ogół szykuję rzeczy min dzień wcześniej, ale i tak potem prowadząc samochód macam torby z tyłu, przypominam sobie sekwencję zdarzeń przed wyjściem: wzięłam?? zapomniałam??
Czasem zatrzymam auto. Oczywiście prawie zawsze wzięlam, spakowałam, przyszykowałam.
Skutki gaslightingu wobec mnie czy gaslighting wobec siebie samej?![]()
Kubek w sklepie może mieć jedno uszko trochę wyżej, a butla płynu do prania może go zawierać mniej lub więcej od pozostałych, o tak![]()