Bardzo się cieszę, że Was znalazłem. Z nerwicą borykam się chyba od dziecka. Od mniej więcej 4. lat wiem o co w tym wszystkim chodzi (mam za sobą roczną terapię u psychologa). Cały czas prowadzę "wielkie starania o lepsze jutro" - z różnym skutkiem
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Witam wszystkich forumowiczów
-
Amikalo
- Zarejestrowany Użytkownik
Cześć!
Bardzo się cieszę, że Was znalazłem. Z nerwicą borykam się chyba od dziecka. Od mniej więcej 4. lat wiem o co w tym wszystkim chodzi (mam za sobą roczną terapię u psychologa). Cały czas prowadzę "wielkie starania o lepsze jutro" - z różnym skutkiem
Pozdrawiam!
-
kamilpc
- Odburzony i pomocny użytkownik
Witaj
Zapoznaj sie z artykulami i nagraniam na forum
Tutaj wiele osob wyszlo z nerwicy dzieki zmienieniu podejscia do siebie oraz nerwicy
To forum lepsze 10000 kroc od psychologow i psychiatrow
Jak sie postarasz i z logika i uporem bedziesz dzialal to gwarantuje ci powrot do normalnosci
Ale pamietaj my jestesmy pomoca , wszystko zakezy od cb 
Twoje życie ,twój wybór to ty decydujesz kim chcesz być ,co chcesz osiągnąc ,jak żyć
Kto nie ma odwagi do marzeń nie będzie miał sił do walki
Wróć z tarczą lub na niej.Walcz o swoje życie
Kto nie ma odwagi do marzeń nie będzie miał sił do walki
Wróć z tarczą lub na niej.Walcz o swoje życie
-
Fighterka32
Witaj. tu na pewno znajdziesz wsparcie i zrozumienie, bo kto Cię najlepiej zrozumie jak nie my:) Przesłuchaj sobie nagrania na yt, po kolei, a jeśli trzeba, to kilkakrotnie, aż zrozumiesz o co w tym wszystkim chodzi. Ja dzięki chłopakom na yt zrozumiałam wiele rzeczy, i dziś moje życie nan nowo staje się kolorowe, czego i Tobie życzę 
-
Amikalo
Nagrań już trochę słuchałem. Na szczęście nie są to dla mnie skrajnie nowe rzeczy i część spraw mam już przerobionych. Niestety nerwica dała się znowu mocniej we znaki, a to dlatego że ostatnio mam bardzo emocjonalny i stresujący okres. To forum i nagrania będą jak balsam na skołataną duszę 
-
Fighterka32
No widzisz, to masz odpowiedź dlaczego nerwica ponownie daje Ci popalić. Wiesz już mniej więcej na czym, to polega, więc jeśli znowu gorzej się poczujesz, to nie zwracaj na to uwagi, powiedz sobie: ocho miałem stresujący dzień, a że moje ciało jest jeszcze w stanie zagrożenia (skanowania), to mogę się gorzej poczuć i tyle. Ja sobie tak tłumaczę jeśli mam gorszy dzień. Też oststnio miałam stresujący dzień i oczywiście na drugi dzień kilka objawów somatycznych się odezwało,ale wiedziałam dlaczego to mam, i nie robiłam z tego HALO! . Przyszło, to i sobie pójdzie.
Wielka mi rzecz. Najwżniejsze, to sie nie nakręcać, nie nadawać objawom wartości i będzie lepiej
Pozdrawiam i głowa do góry 
-
Amikalo
Wielkie dzięki za słowa otuchy
Najważniejsze to nie zapominać o tych mechanizmach... kiedy człowiek sobie to uświadomi to okazuje się że jest to w pewnym sensie prosta sprawa. Reszta to kwestia konsekwencji i samozaparcia w działaniu. Pozdrawiam! 
-
era49
- Odważny i aktywny forumowicz
To metoda, ma jakąs nazwę w psychologi terepeutka mi mówiła.Pozatym odpychanie od siebie tego co dla nas nie miłe nijak się ma do wychodzenia z zaburzenia.Trzeba to akceptować, i pozwalać temu uczuciu być, bez nadawania temu waznosci.Jak słyszysz te odgłosy to przychodza nieprzyjemne doznania, i ty je chcesz odepchnąc, a to bład bo powinieneś pozwalac im być, akceptowac to co się z tobą dzieje słysząc te odgłosy.Innaczej zawsze coś cię będzie denerwować