Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Witam wszystkich forumowiczów

Tutaj możesz się przedstawić, napisać coś o sobie.
ODPOWIEDZ
Amikalo
Zarejestrowany Użytkownik

10 lipca 2016, o 17:03

Cześć!
Bardzo się cieszę, że Was znalazłem. Z nerwicą borykam się chyba od dziecka. Od mniej więcej 4. lat wiem o co w tym wszystkim chodzi (mam za sobą roczną terapię u psychologa). Cały czas prowadzę "wielkie starania o lepsze jutro" - z różnym skutkiem :) Pozdrawiam!
kamilpc
Odburzony i pomocny użytkownik

10 lipca 2016, o 17:39

Witaj :) Zapoznaj sie z artykulami i nagraniam na forum :) Tutaj wiele osob wyszlo z nerwicy dzieki zmienieniu podejscia do siebie oraz nerwicy :) To forum lepsze 10000 kroc od psychologow i psychiatrow :) Jak sie postarasz i z logika i uporem bedziesz dzialal to gwarantuje ci powrot do normalnosci :) Ale pamietaj my jestesmy pomoca , wszystko zakezy od cb :)
Twoje życie ,twój wybór to ty decydujesz kim chcesz być ,co chcesz osiągnąc ,jak żyć
Kto nie ma odwagi do marzeń nie będzie miał sił do walki
Wróć z tarczą lub na niej.Walcz o swoje życie
Amikalo

10 lipca 2016, o 18:09

Dzięki za słowa zachęty. Tak właśnie mam zamiar zrobić! ^^
Ellena

10 lipca 2016, o 20:49

Witamy w domu.
Fighterka32

10 lipca 2016, o 20:54

Witaj. tu na pewno znajdziesz wsparcie i zrozumienie, bo kto Cię najlepiej zrozumie jak nie my:) Przesłuchaj sobie nagrania na yt, po kolei, a jeśli trzeba, to kilkakrotnie, aż zrozumiesz o co w tym wszystkim chodzi. Ja dzięki chłopakom na yt zrozumiałam wiele rzeczy, i dziś moje życie nan nowo staje się kolorowe, czego i Tobie życzę :)
Amikalo

10 lipca 2016, o 21:27

Nagrań już trochę słuchałem. Na szczęście nie są to dla mnie skrajnie nowe rzeczy i część spraw mam już przerobionych. Niestety nerwica dała się znowu mocniej we znaki, a to dlatego że ostatnio mam bardzo emocjonalny i stresujący okres. To forum i nagrania będą jak balsam na skołataną duszę :)
Fighterka32

10 lipca 2016, o 21:39

No widzisz, to masz odpowiedź dlaczego nerwica ponownie daje Ci popalić. Wiesz już mniej więcej na czym, to polega, więc jeśli znowu gorzej się poczujesz, to nie zwracaj na to uwagi, powiedz sobie: ocho miałem stresujący dzień, a że moje ciało jest jeszcze w stanie zagrożenia (skanowania), to mogę się gorzej poczuć i tyle. Ja sobie tak tłumaczę jeśli mam gorszy dzień. Też oststnio miałam stresujący dzień i oczywiście na drugi dzień kilka objawów somatycznych się odezwało,ale wiedziałam dlaczego to mam, i nie robiłam z tego HALO! . Przyszło, to i sobie pójdzie. :) Wielka mi rzecz. Najwżniejsze, to sie nie nakręcać, nie nadawać objawom wartości i będzie lepiej :) Pozdrawiam i głowa do góry :)
Amikalo

10 lipca 2016, o 21:46

Wielkie dzięki za słowa otuchy :) Najważniejsze to nie zapominać o tych mechanizmach... kiedy człowiek sobie to uświadomi to okazuje się że jest to w pewnym sensie prosta sprawa. Reszta to kwestia konsekwencji i samozaparcia w działaniu. Pozdrawiam! :)
era49
Odważny i aktywny forumowicz

10 lipca 2016, o 22:00

To metoda, ma jakąs nazwę w psychologi terepeutka mi mówiła.Pozatym odpychanie od siebie tego co dla nas nie miłe nijak się ma do wychodzenia z zaburzenia.Trzeba to akceptować, i pozwalać temu uczuciu być, bez nadawania temu waznosci.Jak słyszysz te odgłosy to przychodza nieprzyjemne doznania, i ty je chcesz odepchnąc, a to bład bo powinieneś pozwalac im być, akceptowac to co się z tobą dzieje słysząc te odgłosy.Innaczej zawsze coś cię będzie denerwować :D
ODPOWIEDZ