Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Witam
-
- Gość
Witam wszystkich serdecznie. Szukam pomocy odnośnie nerwicy natręctw. Mam koszmarne myśli czy ktoś pomoże????
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witaj,zacznij od odsłuchiwania nagrań Divovica,tam znajdziesz potrzebne wyjaśnienia odnośnie nn i najlepszą dla siebie pomoc.
"Pamiętaj,że mamy do czynienia jedynie z myślami a myśli mogą zostać zmienione.Gdy zmieniamy nasze myślenie,zmieniamy naszą rzeczywistość"
- Majla
- Zarejestrowany Użytkownik
Hej
Ja od roku walczę z natretnymi strasznymii myślami z którymi się nie zgadzam. Poczytaj forum krok po kroku zapoznaj powoli się z tym wszystkim a zobaczysz że dużo ludzi boryka się z przeroznymi myślami. Oczywiście najlepiej ignorować ale sama a wiem po sobie że to nie jest łatwe i potrzeba czasu.
Powodzenia

Ja od roku walczę z natretnymi strasznymii myślami z którymi się nie zgadzam. Poczytaj forum krok po kroku zapoznaj powoli się z tym wszystkim a zobaczysz że dużo ludzi boryka się z przeroznymi myślami. Oczywiście najlepiej ignorować ale sama a wiem po sobie że to nie jest łatwe i potrzeba czasu.
Powodzenia
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2018, o 14:12 przez Majla, łącznie zmieniany 1 raz.
- GaunterODim
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
https://www.youtube.com/watch?v=j9KmSVwcb0M
i jedziesz po kolei.
Zajrzyj także tu:
spis-tre-autorami-t4728.html
-
- Gość
A czy to też nerwica natręctw jak to są mysli odniesiene tego aby komuś się coś stało???? Np. Jak widzę sąsiadów to żeby umarli??? Albo komuś w rodzinie? To jest straszne oczywiście ja tego nie chcę. Albo o Bogu lub szatanie? Jestem wierząca a odkąd to mam to wątpię we wszystko. Jak sobie z tym radzić
- GaunterODim
No to są po prostu natrętne myśli które są objawem nerwicy. Nerwica uderza w Twoje wartości i lęki. Boisz się że zrobisz rzeczy których wiesz że zrobić nie chcesz i nigdy byś ich nie zrobił. Ale najważniejsze jest to że jest to tylko myśl lękowa i nic więcej. Nie bój się jej bo ona nic Ci nie zrobi ani Ty nic nikomu nie zrobisz, myśli to nie czyny, nie nadawaj temu wartości. Naprawdę bardzo duużo można o tym pisać co to nerwica jakie objawy daje itd ale to wszystko masz w materiałach wyżej. Serio zacznij sumiennie słuchać po kolei podcastów chłopaków o nerwicy od pierwszego odcinka. Tam są odpowiedzi na wszystkie Twoje pytaniaMINIU pisze: ↑19 czerwca 2018, o 14:21A czy to też nerwica natręctw jak to są mysli odniesiene tego aby komuś się coś stało???? Np. Jak widzę sąsiadów to żeby umarli??? Albo komuś w rodzinie? To jest straszne oczywiście ja tego nie chcę. Albo o Bogu lub szatanie? Jestem wierząca a odkąd to mam to wątpię we wszystko. Jak sobie z tym radzić

-
- Gość
Dziękuję tylko wiesz czasem myśli mogą się sprawdzić bo np. Sąsiad jest już starszy. Tak zwany zbieg okoliczności. Czy uda się z tego wyjść?
- GaunterODim
Mówisz o sytuacji typu że boisz się że życzysz / chcesz żeby komuś coś się stało a jemu się coś staje bo jest starszą osobą? No to po prostu zwykły zbieg okoliczności, wpływu na to na pewno nie masz. Ja bym nie szedł tą drogą bo szanse na to są skrajnie minimalne.
- Juliaaa78569
- Dyżurny na forum Odważny VIP
To są zwykle lękowe myśli. Swoim myśleniem sąsiada nie zabijesz
I OCZYWIŚCIE TAK DA SIĘ Z TEGO WYJŚĆ! Wiele osób tutaj na forum z tego wyszło i wiele jest w trakcie, także i Ty możesz być również odburzona! (czyli po prostu wyleczona z nerwicy)
-
- Gość
Dziękuję serdecznie za dobre słowa. Marzę o żeby obudzić się z tego. Trochę czytałam ale wciąż brak czasu
czy oprócz tego jakaś psychoterapia? Nie wiem jak przekierować myśli na coś pozytywnego.
-
- Odważny i aktywny forumowicz
W końcu będzie dobrze pamiętaj to Ty decydujesz swoim życiem nie daj się tam głupim myślą co w ogóle gó..no mogą nam zrobić prócz straszenia. Psychoterapia jesli czujesz że jej potrzebujesz pewnie nie wachaj się szkoda życia na pierdoły a ona na pewno nie zaszkodzi 

- Halka
- Odważny i aktywny forumowicz
Witaj. Tak jak wszyscy tu piszą. Czytaj materiały żeby poznać mechanizmy. Jeśli czegoś nierozumiesz pytaj. Zaóważaj jak wchodzisz w analizy i zastanawiasz sie nad myślami i nadajesz im uwage. Musisz im być pozwolić i prubować uwage kierować na coś innego. Nawet już niedyskutować czy są prawdziwe czy ty chcesz żeby np sąsiad umarł czy nie , przyjdzie taka do głowy to niech będzie a Ty znią niegadaj nawet że głupia tylk prubuj o czym innym myśleć . Tej niesłuchaj ignoruj