Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
witajcie
- miron.x
- Zarejestrowany Użytkownik
nie jestem pewien czy w tym miejscu , ale witajcie jestem "nowy" , krótko mam 52 lata i jak tak popatrzę wstecz to przynajmniej 40 lat żyję z lekiem , lękami różnymi z różnym natężeniem , dopiero od 12 lat mam silne ( co kilka lat ) ataki lękowe , jestem mistrzem uniku i kamuflażu , ale zużywam na to coraz więcej energii , no i miejsce jakie " zająłem " w życiu nie jest moim miejscem. Prawdę mówiąc jeszcze do niedawna nie wiedziałem z czym walczę i nie znałem mechanizmów działania tego czegoś. Poczytałem trochę tekstów z waszego forum i ... widzę z czym mam do czynienia. Także postanowiłem dołączyć do Was , skorzystać z Waszej wiedzy i doświadczenia .
- natretnapaula
Witamy
opowiedz coś więcej o swoich lękach.
Jestem sobie prawdą, fałszem i zagadką też...
- miron.x
okreslibym to jako mieszaninę różnych lęków , zmienny prawie stale istniejący lęk od bardzo słabego do dużego lęk przed nie wiadomo czym , plus różny zestaw lęków o też zmiennym nasileniu na wszelkie różne tematy które wymyśli moja wyobrażnia lub przypomni pamięć np: wygląd , poruszanie się , mowa , mam wrażenie że mój umysł wyszukuje sobie nowe lęki. z większością lęków konfrontuję się , prowokuję sytuacje , przełamuję je ale po pewnym czasie powracają , niektóre nieliczne przełamałem ostatecznie i nie mam z nimi problemu , ogólnie jestem w tym troche zagubiony , ale czytając materały z tego forum szczególnie Victora zaczynam powoli porządkować i organizować ten mój osobisty śmietnik , i jeszcze mam w sobie odrobinę optymizmu który pozwala chwilami myśleć że można żyć innaczej , wiem o tym bo miałem chwile , przebłyski które były szczęśliwe.
- katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Witaj, miło Cię widzieć!
Nic straconego, że dopiero ogarniasz system nerwicowy, mamy tu taką skarbnicę wiedzy, że na pewno znajdziesz coś dla siebie. Powodzenia

Nic straconego, że dopiero ogarniasz system nerwicowy, mamy tu taką skarbnicę wiedzy, że na pewno znajdziesz coś dla siebie. Powodzenia

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
-
Siema. Bierz się za siebie ;p
- natretnapaula
No to faktycznie dobrze trafiłeś i mam nadzieję że forum i materiały Ci pomogą. Warto popatrzeć poczytać i się udzielać. Pozdrawiam 
Jestem sobie prawdą, fałszem i zagadką też...