Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

witajcie

Tutaj możesz się przedstawić, napisać coś o sobie.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
miron.x
Zarejestrowany Użytkownik

16 sierpnia 2018, o 17:00

nie jestem pewien czy w tym miejscu , ale witajcie jestem "nowy" , krótko mam 52 lata i jak tak popatrzę wstecz to przynajmniej 40 lat żyję z lekiem , lękami różnymi z różnym natężeniem , dopiero od 12 lat mam silne ( co kilka lat ) ataki lękowe , jestem mistrzem uniku i kamuflażu , ale zużywam na to coraz więcej energii , no i miejsce jakie " zająłem " w życiu nie jest moim miejscem. Prawdę mówiąc jeszcze do niedawna nie wiedziałem z czym walczę i nie znałem mechanizmów działania tego czegoś. Poczytałem trochę tekstów z waszego forum i ... widzę z czym mam do czynienia. Także postanowiłem dołączyć do Was , skorzystać z Waszej wiedzy i doświadczenia .
Gabi

16 sierpnia 2018, o 20:47

Witamy :-)
Awatar użytkownika
natretnapaula

16 sierpnia 2018, o 21:20

Witamy 😊 opowiedz coś więcej o swoich lękach.
Jestem sobie prawdą, fałszem i zagadką też...
Awatar użytkownika
miron.x

17 sierpnia 2018, o 13:08

okreslibym to jako mieszaninę różnych lęków , zmienny prawie stale istniejący lęk od bardzo słabego do dużego lęk przed nie wiadomo czym , plus różny zestaw lęków o też zmiennym nasileniu na wszelkie różne tematy które wymyśli moja wyobrażnia lub przypomni pamięć np: wygląd , poruszanie się , mowa , mam wrażenie że mój umysł wyszukuje sobie nowe lęki. z większością lęków konfrontuję się , prowokuję sytuacje , przełamuję je ale po pewnym czasie powracają , niektóre nieliczne przełamałem ostatecznie i nie mam z nimi problemu , ogólnie jestem w tym troche zagubiony , ale czytając materały z tego forum szczególnie Victora zaczynam powoli porządkować i organizować ten mój osobisty śmietnik , i jeszcze mam w sobie odrobinę optymizmu który pozwala chwilami myśleć że można żyć innaczej , wiem o tym bo miałem chwile , przebłyski które były szczęśliwe.
Awatar użytkownika
katarzynka
Dyżurny na forum Odważny VIP

17 sierpnia 2018, o 13:12

Witaj, miło Cię widzieć! :-)

Nic straconego, że dopiero ogarniasz system nerwicowy, mamy tu taką skarbnicę wiedzy, że na pewno znajdziesz coś dla siebie. Powodzenia :friend:
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.

nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
Nerwyzestali

17 sierpnia 2018, o 13:26

Siema. Bierz się za siebie ;p
Awatar użytkownika
natretnapaula

17 sierpnia 2018, o 23:11

No to faktycznie dobrze trafiłeś i mam nadzieję że forum i materiały Ci pomogą. Warto popatrzeć poczytać i się udzielać. Pozdrawiam 😊
Jestem sobie prawdą, fałszem i zagadką też...
ODPOWIEDZ