Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Wieczor i nerwy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Nadzieja2014
Zarejestrowany Użytkownik

18 grudnia 2014, o 08:11

Witam

Chcialem sie zapytac czy to tez bedzie powiazane nerwica lekowa na ktora jeszcze troche cierpie. Pod koniec dnia jestem bardzo nerwowy szybko wybucham nie potrafie sie opanowac. Mam taki przyplyw zlych emocji ze sam ze soba zle sie czuje. Co wtedy robic? Fizycznie sie rozladowac czy tlumaczyc ze to tylko emocje nerwica etc
usunietenaprosbe
Gość

18 grudnia 2014, o 08:13

Fizyczne rozladowanie to dobry pomysl, polecam bieganie. Sprobuj, wejdzie Ci w nawyk po kilkunastu dniach. Warto o siebie zadbac, a tutaj fizyczna poprawa i psychiczna. : ) Powodzenia!
Awatar użytkownika
Kamień
Odburzony i pomocny użytkownik

18 grudnia 2014, o 08:15

Możesz spróbować tego i tego, sam musisz odnaleźć to co podziała na Ciebie najlepiej, nie sądzisz? ;)
Nadzieja2014
Zarejestrowany Użytkownik

18 grudnia 2014, o 09:22

Biegam tylko mam watle zdrowie i szybko sie przeziebiam. Chcialbym tez tak ustawic sie emocjonalnie aby nie wpadac w taki stan. Po prostu usunac przyczyne a nie skutek.
Awatar użytkownika
dankan
Odburzony i pomocny użytkownik

18 grudnia 2014, o 10:15

Przczyna jest to ze zapewne masz nerwice :) I sie wkurwiasz i frustrujesz i pod wieczor lapie cie jakis strach o cos albo po prostu pdo wieczor masz gorzej bo sie boisz samego wieczoru. Roznie moze byc.
Jak nauczysz sie przepuszczac emocje to przeczyna czy stresy tez nie beda wywolywaly takich rzeczy i bedziesz mogl nimi sie zajmowac a nie zaburzonymi emocjami :)
Najlepsza instrukcja pozbycia sie nerwicy plus inne wpisy ludzi z forum
moja-historia-plus-moje-odburzanie-t5194.html#p49014

spis-tresci-autorami-t4728.html
Awatar użytkownika
Ciasteczko
Administrator

18 grudnia 2014, o 20:06

Trzeba jak najbardziej rozładowywać emocje. Dopóki jest nerwica, to trzeba sobie pomagać. Kumulowanie takiej frustracji nie pomoże, bo będziesz jak chodzaca bomba zegarowa. Oddziałuj na nerwicę sposobami, które poznałeś, staraj się poznać jak najlepiej jej mechanizmy i poczuć to w praktyce, ale jednoczesnie nie odmawiaj sobie fizycznego wysiłku, czy metod relaksacji. Sprawdź co najlepiej na Ciebie działa i do dzieła. :) A jak zniknie przyczyna, to zniknie również potrzeba wylądowywania się ciągle.
Odburzanie, to proces - wstajesz, upadasz, wstajesz, upadasz... ale upierasz się, że idziesz do przodu.
Każdy ma tę moc. Nie odkładaj życia na później. Nigdy. :hercio:
ODPOWIEDZ