Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

natręctwa o schizofrenii

Forum o nerwicy natręctw i jej objawach.
Omawiamy tutaj własne doświadczenia z życia z tym jakże natrętnym zaburzeniem.
Ale także w tym temacie można podzielić się typowymi natrętnymi lękowymi myślami, które pełnią rolę straszaków i eskalatorów lęku w zaburzeniu.
ODPOWIEDZ
danni1987
Zarejestrowany Użytkownik

25 czerwca 2015, o 19:02

Witam, pozdrawiam wszystkich :)
Moze zaczne od tego ze natrectwa mecza mnie od podstawówki, różnego rodzaju,
pierwszych ataków paniki i lęków dostałem po zażyciu extazy, na dyskotece, lecze sie od 6 lat,
zazywam ssri, bylem u psychiatry z ze zdiagnozowaną nerwicą lękową.
Najwiekszy lęk jaki mam to taki żę mam lub będę miał schizofrenie, przeczytałem na necie mnóstwo artykułów na ten temat.
Mam niesamowity problem z myślami jak jestem gdzies gdzie jest dużo ludzi, mam mysli ze sie na mnie patrza lub mysla o mnie, chociaż wiem że to nie prawda ale te mysli same przychodzą, i inne podobne. Nasłuchóje czy wszystkie dzwieki które słysze istnieją,
ostatnio zdarzyło mi się kilka razy coś zle usłyszeć np, ''z patrycij - z afryki'' ''wyprzedaż w zarze-wyprzedarz flaszek'' ''sztaluga-sztanga'' i jeszcze trzy innne
takie, raz wydawało mi sie ze widze w samochodzie jadącym z naprzeciwka ojca, w takim samym jak on ma, ale to nie był on, zastanawiam sie czy to nie sa jakies
początki :?
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

25 czerwca 2015, o 19:52

O czym ty mowisz jakie poczatki wymieniles kazdy natret jaki ja mam do tego u mnie jeszcze wiecej dochodzi . CEsto mam tak ze widze kogos podobnego i odrazu przychodzi mi na mysl znajomy heh . Wiem ze to straszne ale tylko dla nas. osoba ktora l3ka sie depresji bedzie sie smiala z takich natretow. Po pierwsze schizofreni nie rozpoznaje sie po myslach . Po drugie schizofrenik nie jest swiadomy swojego problemu chyba ze leczy sie jakis czas i chodzi do lekarza . Po trzecie od nerwicy lekowej nie mozna dostac schizofreni po czwarte czlowieku sadzisz ze od 6 lat nikt by nie zaowazyl ze zachowujesz sie dziwnie . Bzdury kompletne

-- 25 czerwca 2015, o 18:52 --
Nie jest to moze bardziej zwiazane z tym ze masz niska samo ocene . Czy uczeszczales na jakas terapie . Zamiast do psychiatry polecam psychologa .

Nie czytaj wogole o schizofreni i innych chorobach psychicznych jezeli nie masz dystansu to takich rzeczy .
strach-przed-schizofrenia-psychoza-wyja ... t4051.html

Prosze lekturke do poczytania
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
danni1987
Zarejestrowany Użytkownik

25 czerwca 2015, o 22:17

a te przeslyszenia?
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

25 czerwca 2015, o 22:35

Zastanow sie czy czlowiekowi nie zdarza sie przeslyszec . Nie muales nigdy takiej sytuacji ze np. Slyszales pukanie do drzwi , a gdy otworzyles to nikogo nie bylo . Bo mogl pokac sasiad albo gowniarze robili sibie jaja . Czy nie zdarzylo ci sie ze ktos powiedzial slowo agrafka a ty uslyszales trawka , daze do tego ze to sa normalne rzeczy z ktorymi spotykamy sie na co dzien . Ty w stanie lekowym odraxu robisz z muchy slonia .

Cos ci powiem schizofrenik nie bedzie sie dziwil ze patrzac na zegarek bedzie slyszal kroki albo gdy zobaczy ze trawa jest czerwona i bedzie cie do tego perzkonywal , bedzie stal pod krzyzem i rozmawial z bogiem . On nawet nie bedzie sie tego ibawial bo to bedzie dla niego normalka . Tak jak dla ciebie kozy w nosie . :DD . Wyluzuj sie szkoda zdrowia przechodzilem to czlowieku wszystko .

Przeczytalem ze schizofrenik np sadzi ze ktos go sledzi . I osoba z nerwica bedzie szla ulica i bedzie myslec , kurde a jak on mnie sledzi (mam schizofrenie ) . Odrazu ogarnia cie lęk ale co z tym robisz oprocz tego ze sie boisz . No wlasnie nic . A schizofrenik bedzie chodzil na policje mowil ze ktos go sledzi bedzie mowil rodzinie ze fbi go obserwuje , bedzie szukal kamer w pokoju bo jest pewny ze ma podsluch .ZAZNACZAM ZE TO SA PRZYKLADY ZEBYS SIE NIE NAKRECAL

ROZNICA POMIEDZY CHOROBA PSYCHICZNA JAKA JEST SCHIZOFRENIA A ZABURZENIEM EMOCJONALNYM JEST OGROMNA
Scizofrenik jest swiecie przekonany on nie powie ci ze jemu sie wydaje ze ktos go sledzi albo obserwuje . On bedzie sie zarzekal ze to prawda dla.niego to nie bedzje dziwne . Poza tym schizofrenik jest szczesliwy jemu nie przeszkadza choroba bo on nie jest jej swiadom . A napewno nie bedzie wchodzil na forum o nerwicy gdzie drecza go mysli od 6 lat ze chyba zaczyna mu sie schizofrenia .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
ODPOWIEDZ