Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Strasznie natrętna mysl ;/

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
koki12
Zarejestrowany Użytkownik

16 maja 2016, o 15:48

11.01 zapaliłam marihuanę,od tego czasu mam DD ;/ ostatnio non stop ,,katuje,,mnie mysl ze tak naprawde co innego mysle a co innego pisze.Tzn pisze o swoich objawach i zaraz poczucie ze tak naprawde mi nic nie dolega i kiedy upewniam sie jeszcze raz czy mam dany objaw to nagle nie jestem go pewna ;__; nie wiem czy to wszystko jest spowodowane objawem DD ze mam poczucie ze to nie ja pisze....powoli nie wiem co mam o tym myślec ;/
bart26
Odburzony i pomocny użytkownik

16 maja 2016, o 15:58

Poprostu sie wkrecasz jak bys wiedziala skad sa te mysli i zaczela dzialac w nalezyty sposob to pewnie inaczej bys tu pisala .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
koki12

17 maja 2016, o 07:10

Jeszcze dodam ze byłam na tyle głupia i robiłam test na schizo ;__; i tam było pytanie typu czy utozsamiam sie ze swoimi myślami.Zaznaczylam ze tak ale teraz cokolwiek nie pomyśle to mam ważenie ze tak naprawde to nie sa moje mysli ;__;
bart26

17 maja 2016, o 08:52

Utozsamiasz sie ze swoimi myslami to bardzo ciekawe to dlaczego sie ich boisz . Zastanow.sie czego ty sie boisz czy tresci tych mysli czy samego faktu ze masz takie mysli i one moga oznaczac schize .

Test na schizofrenie z internetu

Bozeee widzisz i nie napierdalasz tymi piorunami
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
subzero1993

17 maja 2016, o 10:27

Kiedyś widzialem test z internetu na schize i pytania były tam tak z dupy, że każdy zdrowy znalazłby tam coś dla siebie. Może nawet ponad połowę, a prawda jest taka, że osoba ze schizą nawet by nie szukała na necie testów, bo po co? Dla niej to co jest jest ok, jest prawdziwe i nie podlega wątpliwościom, zatem nie nakręcaj się i olej te tematy. Uwierz w to co masz i bierz się do roboty.
Jak szukać objawów bez nakręcania się -> http://www.zaburzeni.pl/viewtopic.php?p=100011#p100011
szpagat
Odważny i aktywny forumowicz

17 maja 2016, o 11:47

Haha te testy tez przerabiałam.
Bałam sie, ze jestem les i wyszło, ze moze nie les, ale bi, co spowodowało jeszcze więcej strachu.
Potem poszedł test, czy jeszcze kocham (mój konik objawowy) i wyszło, ze zwiazek sie wypalił.
Potem robiłam test na osobowość zależna i oczywiście okazało sie, ze nią jestem.
Dziwne, ze jak te stany leku mijają to żadne testy nie sa potrzebne, bo do głosu dochodzi LOGIKA. Ale czuje, ze jak juz sie w końcu odburze to bede sie miała z czego śmiać ;)
koki12

17 maja 2016, o 12:19

Czyli jak mam mysl i uczucie Że moje mysli nie sa moje to mam je olewać ;__; naczytałam sie o schizo i teraz tego typu mysli mi nie dają spokoju
subzero1993

17 maja 2016, o 14:04

koki12 pisze:naczytałam sie o schizo i teraz tego typu mysli mi nie dają spokoju
Dokładnie. Naczytałaś się dlatego Cię drażnią. Gdybyś nie była pod wpływem lęku miała byś to zupełnie gdzieś, a może nawet byś się z tego śmiała.
Jak szukać objawów bez nakręcania się -> http://www.zaburzeni.pl/viewtopic.php?p=100011#p100011
Awatar użytkownika
Violator

20 maja 2016, o 10:04

Myśl o zwariowaniu i postradaniu zmysłów to chyba mój TOP 3 objawów nerwicy. I tak na prawdę boje się tej schizofrenii już tyle czasu wkręcam sobie objawy a czas mija mija i.... ciągle się boje tej schizofrenii a wcale jej nie mam i ostatecznie ani razu nie straciłem kontroli i nikomu nic nie zrobiłem... tak działa nerwica, taki straszak umysłu.
Victor
Administrator

20 maja 2016, o 10:22

Testy na schizofrenię (a dokładnie to stany psychotyczne) należy robić w obecności osoby, która się na tym zna.
Wystarczy tylko około 6 pytań i ewentualnych kilku pytań dodatkowych do nich aby wiedzieć czy ktoś jest w stanie psychotycznym czy nie.

Najgorsza wiadomość dla Ciebie koki to taka, że jeśli dalej będziesz podążała tą ścieżką to Ci te lęki i dd nie przejdą. Ewentualnie przejdą od znudzenia tematem ale wtedy będzie nowy straszak od razu dostępny :)
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
ODPOWIEDZ