Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Dezorientacja po przebudzeniu...

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Violator
Zarejestrowany Użytkownik

4 maja 2016, o 09:40

Hejka,

Dzisiaj obesrałem się nie na żarty w nocy... Niedawno wróciłem z Krk do swojego miasta i w tymże Krk odpoczywałem sobie tydzień, ale od paru dni już jestem u siebie a w nocy obudziłem się dzisiaj i nie wiedziałem... gdzie jestem! Byłem w swoim pokoju, ale przez jakieś 10-15 sekund nie miałem pojęcia co to za miejsce byłem w takim półśnie, czy jestem jeszcze w Krk w jakimś hotelu/hostelu czy jestem już w domu... totalna dezorientacja... po kilkunastu sekundach dotarło do mnie że to mój pokój i wtedy się wystraszyłem na maxa... "a co gdybym został w takim stanie i nie poznał swojego mieszkania? kim jestem i gdzie jestem?" Bałem się cholernie potem zasnąć, żeby znowu tak nie mieć. Dzisiaj wstałem no i zaczyna się wkręt pt. "a może jednak mam schiza" ;) Miałem już kilka takich pojedynczych sytuacji, że np. po nocy z pracy wróciłem i spałem przemęczony i budziłem się i przez kilka sekund się zastanawiałem gdzie jestem, ale dzisiaj to było dłużej i mnie baaardzo wystraszyło :( :( Ech miał tak ktoś? To jest strasznie wystraszające dla mnie jako lękowca, już od rana chodzę nakręcony i boje się kolejnej nocy... : / Powtarzam sobie, że to tylko przemęczenie organizmu niedospanie po podróżach i fakt, że w tym Krakowie nocowałem w różnych miejscach i dlatego tak jakoś mi się coś wkręciło ech...
Awatar użytkownika
myszusia
Odważny i aktywny forumowicz

4 maja 2016, o 10:21

Spokojnie i ludziom bez nerwicy sie to zdarza . ostatnio mialam podobnie mc temu przeprowadzilam sie do innego kraju i mialam sen ze jestem w pl w swoim lozku a ze zadzwonil budzik to sie obudzilam i tez nie wiedzilam gdzie jestem. takze spoko,wyluzuj,podejdz do tego normalnie i nie mysl,ze to schiza. :)
" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"
Awatar użytkownika
Violator
Zarejestrowany Użytkownik

4 maja 2016, o 18:39

taka odpowiedź ma wartość terapeutyczną, dzięki :)
ODPOWIEDZ