Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nerwica a zaburzenia rytmu serca

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JohnnyEDM
Zarejestrowany Użytkownik

4 marca 2016, o 22:26

Czasem właśnie dochodziło u mnie do zaburzeń rytmu serca, serce mi szybko bilo, nagle stsnelo na chwile i zaczelo np wolniej bic a potem zaraz szybciej. Chciałem się zapytać czy jest to nerwicowe i może być to jako objaw lęku bo nie znalazłem tego w objawach na forum w artykule a mam nadzieję że nie jest to nic poważnego i nie będę musiał robić 24 godzinnego badania holterowdkiego EKG :P
martyna2910

5 marca 2016, o 09:30

Wiesz..Przy każdym ataku będziesz myślał czy serce to tylko nerwica,czy może coś poważnego? Może to być albo jedno,albo drugie. Moim zdaniem warto zrobic holtera dla spokojnej głowy .
Może to być tachykardia . Robilam niedawno te badanie i dostalam leki obniżające puls. Now wiem jak długo je brać,ale biorę póki co.
Staram się nie wybiegach daleko w przyszłość,choc to okropnie ciezkie.
Awatar użytkownika
JohnnyEDM

5 marca 2016, o 11:11

Nie rozumiem Twojej wypowiedzi, ja się pytam o co innego a Ty odpowiadasz mi zupełnie nie na temat. Nie wspomniałem nic o ataku a tachykardia to przyspieszone bicie serca jak już coś...
Awatar użytkownika
ajona

5 marca 2016, o 11:25

Dość typowy objaw przy nerwicy. Jest też wymieniony w tym artykule Victora nerwica-lekowa-objawy-t3405.html i z pewnością w wielu innych postach na tym forum ;) Holter to nic strasznego, więc nie masz się czego obawiać. Jeśli masz wątpliwości, co do swoich dolegliwości, najlepiej porozmawiaj z lekarzem. Kardiolog zdecyduje, czy jest potrzeba zrobienia EKG 24-godzinnego. Rozumiem, że zwykłe EKG pewnie miałeś robione?
Awatar użytkownika
myszusia
Odważny i aktywny forumowicz

5 marca 2016, o 11:53

Snav ja tak czasami miałam szybko biło potem zwalniało zadrżało i jak się uspokoiłam to było ok.mnie np wystarczył zwykły wynik ekg.bo wiem,ze to nerwicowe.ale jak kto woli.choc zapewne serducho masz jak dzwon :)
" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"
Magda321
Odważny i aktywny forumowicz

5 marca 2016, o 11:56

Aaj Snaav uwielbiam Cię zawsze znajdziesz jakiś inny objaw, który cię zaniepokoił :D Tak naprawdę juz sam powinieneś wiedzieć czy to objaw nerwicy czy nie ;)
Moim zdaniem to na 99,9% objaw nerwicowy.Plus jesteś młody więc po co masz się już sercem zamartwiać XD EKG zwykłego jak nie masz jeszcze sobie zrób ale jestem prawie pewna, że jest zdrowe.
Miej wyjebane, a będzie ci dane :)
Awatar użytkownika
JohnnyEDM

5 marca 2016, o 18:11

No tak miałem zwykle ekg robione i wyszło książkowe więc ok :P dlatego się tu was zapytałem i to bo nie chce też przesądzac za bardzo żeby robić specalnie dokładniejsze badanie aż 24 godzinne i wolałem się dowiedziec. To nierownomierne nieregularne bicie idzie pod kołatania serca tak? Bo ja kołatanie rozumiem jako mocne, przyspieszone, nieregularne bicie serca.

Ja już jestem grzeczny i pracuje nad sobą, staram się nie robić głupich postów, daje sobie czasem czas na uspokojenie emocji i zracjonalizowanie danego problemu, myśli. Właśnie chyba dobrze mówiłem o definicji kołatania bo tak na internecie jest: "Palpitacja, kołatanie serca (łac. palpitare ‘szybko się ruszać’)[potrzebne źródło] – odczucie silnej, przyspieszonej i nieprawidłowej akcji serca" :P
martyna2910

5 marca 2016, o 20:35

Próbujesz się uspokoić czytając o kolataniach serca w necie? Na jak długo się uspokoisz ?
ODPOWIEDZ