Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Nerwica a zaburzenia rytmu serca
- JohnnyEDM
- Zarejestrowany Użytkownik
Czasem właśnie dochodziło u mnie do zaburzeń rytmu serca, serce mi szybko bilo, nagle stsnelo na chwile i zaczelo np wolniej bic a potem zaraz szybciej. Chciałem się zapytać czy jest to nerwicowe i może być to jako objaw lęku bo nie znalazłem tego w objawach na forum w artykule a mam nadzieję że nie jest to nic poważnego i nie będę musiał robić 24 godzinnego badania holterowdkiego EKG 

-
Wiesz..Przy każdym ataku będziesz myślał czy serce to tylko nerwica,czy może coś poważnego? Może to być albo jedno,albo drugie. Moim zdaniem warto zrobic holtera dla spokojnej głowy .
Może to być tachykardia . Robilam niedawno te badanie i dostalam leki obniżające puls. Now wiem jak długo je brać,ale biorę póki co.
Staram się nie wybiegach daleko w przyszłość,choc to okropnie ciezkie.
Może to być tachykardia . Robilam niedawno te badanie i dostalam leki obniżające puls. Now wiem jak długo je brać,ale biorę póki co.
Staram się nie wybiegach daleko w przyszłość,choc to okropnie ciezkie.
- ajona
Dość typowy objaw przy nerwicy. Jest też wymieniony w tym artykule Victora nerwica-lekowa-objawy-t3405.html i z pewnością w wielu innych postach na tym forum
Holter to nic strasznego, więc nie masz się czego obawiać. Jeśli masz wątpliwości, co do swoich dolegliwości, najlepiej porozmawiaj z lekarzem. Kardiolog zdecyduje, czy jest potrzeba zrobienia EKG 24-godzinnego. Rozumiem, że zwykłe EKG pewnie miałeś robione?

- myszusia
- Odważny i aktywny forumowicz
Snav ja tak czasami miałam szybko biło potem zwalniało zadrżało i jak się uspokoiłam to było ok.mnie np wystarczył zwykły wynik ekg.bo wiem,ze to nerwicowe.ale jak kto woli.choc zapewne serducho masz jak dzwon 

" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Aaj Snaav uwielbiam Cię zawsze znajdziesz jakiś inny objaw, który cię zaniepokoił
Tak naprawdę juz sam powinieneś wiedzieć czy to objaw nerwicy czy nie 
Moim zdaniem to na 99,9% objaw nerwicowy.Plus jesteś młody więc po co masz się już sercem zamartwiać XD EKG zwykłego jak nie masz jeszcze sobie zrób ale jestem prawie pewna, że jest zdrowe.

Moim zdaniem to na 99,9% objaw nerwicowy.Plus jesteś młody więc po co masz się już sercem zamartwiać XD EKG zwykłego jak nie masz jeszcze sobie zrób ale jestem prawie pewna, że jest zdrowe.
Miej wyjebane, a będzie ci dane :)
- JohnnyEDM
No tak miałem zwykle ekg robione i wyszło książkowe więc ok
dlatego się tu was zapytałem i to bo nie chce też przesądzac za bardzo żeby robić specalnie dokładniejsze badanie aż 24 godzinne i wolałem się dowiedziec. To nierownomierne nieregularne bicie idzie pod kołatania serca tak? Bo ja kołatanie rozumiem jako mocne, przyspieszone, nieregularne bicie serca.
Ja już jestem grzeczny i pracuje nad sobą, staram się nie robić głupich postów, daje sobie czasem czas na uspokojenie emocji i zracjonalizowanie danego problemu, myśli. Właśnie chyba dobrze mówiłem o definicji kołatania bo tak na internecie jest: "Palpitacja, kołatanie serca (łac. palpitare ‘szybko się ruszać’)[potrzebne źródło] – odczucie silnej, przyspieszonej i nieprawidłowej akcji serca"

Ja już jestem grzeczny i pracuje nad sobą, staram się nie robić głupich postów, daje sobie czasem czas na uspokojenie emocji i zracjonalizowanie danego problemu, myśli. Właśnie chyba dobrze mówiłem o definicji kołatania bo tak na internecie jest: "Palpitacja, kołatanie serca (łac. palpitare ‘szybko się ruszać’)[potrzebne źródło] – odczucie silnej, przyspieszonej i nieprawidłowej akcji serca"

-
Próbujesz się uspokoić czytając o kolataniach serca w necie? Na jak długo się uspokoisz ?