Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Inna nazwa nerwicy...

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
abelarda
Zarejestrowany Użytkownik

26 sierpnia 2014, o 13:00

Wczoraj bylam u doktorowej i jak powiedzialam ze nerwica szaleje to bardzo mnie strofowala zebym tak wiecej nie mowila, bo nie jest to prawidlowe okreslenie w psychiatrii.... to jak sie nazywa to co mam? bo nie wyjasnila w koncu chyba mi tego a ja nie chcialam sie wdawac z nia w gadki :(
Victor
Administrator

26 sierpnia 2014, o 13:02

Oh niech się nie zesra.
Ogólnie nerwica to obecnie bardziej potoczna nazwa, z uwagi na to, ze używało się jej przez lata. Teraz np nerwica lękowa z napadami paniki to zaburzenia lekowe z napadami paniki.
Teraz nazywa się to zaburzeniami lekowymi i w takiej postaci dostaje się diagnozy.
Ale to ona jest psychiatrą ty możesz używać słów potocznych jesli na to masz ochotę, nie daj się zbić z pantałyku i nie zwieszaj głowy, tylko z tego powodu, że to lekarz ;)
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
abelarda
Zarejestrowany Użytkownik

26 sierpnia 2014, o 13:04

Nigdy nie bylam zdolna do przeciwstawiania sie jak ktos mnie krytykowal....
ODPOWIEDZ