Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
Merry
- Nowy Użytkownik
22 maja 2026, o 16:48
Nie wiem czy pisze w dobrym dziale
Hej, czy każdy nerwicowiec odczuwa lęki przy szukaniu nowej pracy? Od paru miesięcy mieszkam w nowym miejscu i szukam pracy. Praktycznie codziennie budzę sie z lękiem, że mam przeglądać te ogłoszenia i że tak naprawdę to nic nie umiem i ze nic nie znajdę, a później także wizja rozmów o pracę. Niby nie mam noża na gardle, ale głupio mi, że jestem na utrzymaniu partnera i to też mnie dodatkowo stresuje
Jak pozbyć sie tego uczucia rano? Przytłacza mnie to, jakbym nie miała kontroli nad sobą. Często po wstaniu ciśnie mnie do toalety, albo zaraz po śniadaniu i później mam wilczy głód, ból glowy i ogólne osłabienie.
Czy tylko psychiatra tu pomoże czy może macie jakieś inne porady?
-
Nostromo
- Zarejestrowany Użytkownik
22 maja 2026, o 21:56
Szukanie pracy zawsze jest stresujące, jesteśmy oceniani, zderzamy się z nowym środowiskiem, wyzwaniami. Jest tylko jedna droga.. znaleźć pracę!

powodzenia.
-
Luk
- Zarejestrowany Użytkownik
23 maja 2026, o 09:59
Wal psychotropy, inaczej sie nie da. Pamiętam gdy ja po przerwie przez nerwice chciałem wrócić do pracy, to o ile szukać się nie bałem, nawet iść na rozmowe, ale gdy zaczynałem prace to chciałem uciekać po paru dniach jak nie po paru godzinach. No cóż, tak to jest gdy się wychodzi ze strefy komfortu, o ile tak w ogóle można powiedzieć o sytuacji osoby z nerwicą. Myśle, że gdybym miał wtedy dobrze dobrane leki to byłoby dużo łatwiej.