Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Lek przed praca
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Nie wiem dlaczego lek ukierunkowal sie w moja prace. Mam super satysfakcjonujaca prace ktora bardzo lubie. Ale czuje lek ze nie podolam przez 24 h w pracy. ... Wczoraj i dzis pojechalem od tak zeby porejestrowac rzeczywistość
ze nic sie nie dzieje zlego ze jest super . Przeciez tyle lat bylo super i jest dalej. ... A mysl jaka sie pojawila - wiesz teraz nie musiales pracowac to sobie na luzaku przyjechales a jak bys mial pracowac to... O taki straszak natret ale uprzykrza los.

-
To wtedy mówisz, że jakbyś też miał pracować, to byś przyszedł na luzaku i co? I nic by Ci nerwica nie zrobiła.
Dalej robisz swoje, chodź do pracy i pokazuj swojemu zlęknionemu umysłowi, że to tylko iluzja, która w końcu opadnie, ale musisz poszerzać swoją strefę komfortu i pokazywać, że nic Ci się nie dzieje. Wpływać świadomością, na podświadomość. Trzeba ryzykować i przyjmować te nerwicowe wkrętki, wystawiać się na jej ataki i za każdym razem pokazywać i logicznie sobie tłumaczyć, że to wszystko jest fikcją, a nam rzeczywiście nic się nie dzieje.
Dalej robisz swoje, chodź do pracy i pokazuj swojemu zlęknionemu umysłowi, że to tylko iluzja, która w końcu opadnie, ale musisz poszerzać swoją strefę komfortu i pokazywać, że nic Ci się nie dzieje. Wpływać świadomością, na podświadomość. Trzeba ryzykować i przyjmować te nerwicowe wkrętki, wystawiać się na jej ataki i za każdym razem pokazywać i logicznie sobie tłumaczyć, że to wszystko jest fikcją, a nam rzeczywiście nic się nie dzieje.

- grzeslaw
I to jest właśnie powód czemu lęk czepił się Twojej pracy

Tak jak napisał przedmówca również polecam ryzykowanie i w postawie, i w czynie (z wyrozumiałością dla siebie), żeby głowa zrozumiała, że to tylko iluzja.