Tak jak w temacie. Oczywiście pytam o połączeniu leku z praca nad sobą a nie siedzenie i czekanie na działanie leku.
Jednak liczę, że ten lek mnie wesprze i pomoże zwalczyć te natręctwa.
Czy mógłby się wypowiedzieć ktoś taki kto pokonał to w taki sposób?
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Setralina - czy komuś pomogła na nn
-
- Zarejestrowany Użytkownik
-
- Odburzony Wolontariusz Forum
Pytanie jest z gruntu bezsensu. Dlatego ze mozesz uzyskac 20 odpowiedzi ze tak i 20 ze nie. Wszystkie leki psychotropowe nalezy sprawdzic na sobie bo jest bardzo duza indywidualnosc w ich dzialaniu na kazdego czlowieka. Jezeli wiec zdecydowales sie brac to bierz ale nie szukaj tego czy komus to pomoglo czy tez nie bo nic ci to nie da a jedynie moze zle nastawic. Leki te sa uniwersalne, nie ma lekow typowo na nn.
-
No racja, przepraszam za głupie pytanie.
-
- Odburzony Wolontariusz Forum
Pamiętaj tylko że ja nie miałem na celu tobie tu zadać ciosu że głupio pytasz, tylko w ten sposob chcialem ci przekazac ze nie ma sensu takiego info szukac, bo takie opinie zwykle bardziej demotywuja niz motywuja, bo tym ktorym leki pomogly o 90 % rzadziej o tym pisza
Nie rob tego bledu, jak juz to pytaj w trakcie brania jakbys mial jakies watpliwosci, ale przed braniem jak dziala i czy to pomaga - odradzam 

-
Nie no ja faktycznie głupio zapytałam, bo zdaje sobie sprawe, że jednym pomaga to innym to.
Biore od kilku tygodni dawke 50 mg i jak narazie nic to nie daje, lekarz mi nie chce zwiększyc, sama sobie wczoraj podniosłam do 75 mg bo juz mam dosc tego czekania.
-- 24 kwietnia 2016, o 18:16 --
A psychiatra mi mówi ze boi mi sie zwiekszyc dawke bo waze 40 kg. To ma wgl jakieś znaczenie?
Czeka i liczy ze ta najmniejsza 50 mg cos zdziała. A ja przez pół roku brałam Nexpram, najniższą dawke (bo byłam leczona na depresje) i nic to nie dało.
Biore od kilku tygodni dawke 50 mg i jak narazie nic to nie daje, lekarz mi nie chce zwiększyc, sama sobie wczoraj podniosłam do 75 mg bo juz mam dosc tego czekania.
-- 24 kwietnia 2016, o 18:16 --
A psychiatra mi mówi ze boi mi sie zwiekszyc dawke bo waze 40 kg. To ma wgl jakieś znaczenie?
Czeka i liczy ze ta najmniejsza 50 mg cos zdziała. A ja przez pół roku brałam Nexpram, najniższą dawke (bo byłam leczona na depresje) i nic to nie dało.
-
- Administrator
Ale Nexpram to jednak inne ssri. Każde może z nich inaczej działać i w innej dawce.
Waga ciała przy dawkach 50-75 mg nie ma aż tak wielkiego moim zdaniem znaczenia.
Waga ciała przy dawkach 50-75 mg nie ma aż tak wielkiego moim zdaniem znaczenia.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
-
A jakie ma znaczenie przy wiekszych dawkach. na człowieka o mniejszej wadze moze mocniej zadziałać?