Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Nadmierna kontrola

Artykuły o możliwych objawach, przyczynach nerwic, depresji, lęku i ogólnie zaburzeń emocjonalnych.
Regulamin forum
Uwaga! Attention! Achtung! 注意广告!
Ten dział poświęcony jest materiałom forumowym, służą one "do odczytu" czyli nabywania informacji i ewentualnie komentarza. Nie opisuj tu swojej historii, objawów i nie zadawaj pytań o zaburzenia.
Jeśli masz taką potrzebę przejdź na stronę główną forum - Kliknij - do sekcji FORUM DYSKUSYJNE, tam masz dostępnych wiele działów do rozmów, pytań itp.
ODPOWIEDZ
Nerwicowiec12
Nowy Użytkownik

25 stycznia 2025, o 16:54

Cześć mój problem polega na tym że za bardzo koncentruje się na mojej jamie ustnej nie wiem jak to do końca określić. Skupiam się na ułożeniu języka,na tym że odczuwam slinie w buzi że jak chodzę to zęby się dotykają moja uwaga tak się kieruje na ten obszar,że poprostu jest mi nie wygodnie.Najgorsze jest to,że kiedy staram się przestacac to kontrolować zaczynam za bardzo odczuwać te miejsca mam wrażenie,że język mnie zaczyna szczypać,szczęka mi się trzęsie i jest mi ogólnie niewygodnie
Nerwicowiec12
Nowy Użytkownik

25 stycznia 2025, o 23:35

Proszę o odpowiedź czy ktoś zmagał się z podobnym problemem i jak sobie radzic
Luk
Zarejestrowany Użytkownik

25 stycznia 2025, o 23:37

Normalne w nerwicy, wiele osób tak ma z różnymi częściami ciała, np. zaczyna skupiać się na pływających mętach w oku i sra, że to SM, jak np. ja. Co mam Ci napisać... mi pomogły psychotropy.
Justa w drodze
Nowy Użytkownik

27 stycznia 2025, o 18:58

Właśnie trwa druga doba szumów usznych które zapewne słyszałam już w życiu ale teraz urosły do rozmiarów monstrualnych.
A najgorsze że mózg nie rozumie słowa „nie” i jak mówisz sobie „ nie myśl o języku” to dokładnie na tym się skupisz 🫣😕
Nie jesteś sam i każdego z nas somaty dobijają, ale pomyśl ile ludzi z tego wyszło, my też wyjdziemy :) a jak leki pomagają to narazie przy nich pozostań :)
Justa w drodze
Nowy Użytkownik

27 stycznia 2025, o 18:58

Właśnie trwa druga doba szumów usznych które zapewne słyszałam już w życiu ale teraz urosły do rozmiarów monstrualnych.
A najgorsze że mózg nie rozumie słowa „nie” i jak mówisz sobie „ nie myśl o języku” to dokładnie na tym się skupisz 🫣😕
Nie jesteś sam i każdego z nas somaty dobijają, ale pomyśl ile ludzi z tego wyszło, my też wyjdziemy :) a jak leki pomagają to narazie przy nich pozostań :)
ODPOWIEDZ