Witam. Przychodzę z takim problemem jak w temacie. Zauważyłem, że gdy gram w gry komputerowe to wczuwam się w nie i czas leci nawet nie wiem kiedy. Jednak gdy oderwę się trochę od gry po jakimś czasie/bądź przestane grać to mam takie dziwne wrażenia. Bardziej nierealnie, zmiana percepcji. Ogólnie czy zmiana percepcji może występować tak często ? Bo u mnie bywa, że codziennie pare razy doznaje zmiany percepcji (jest jakoś inaczej niż było), bardziej nierealnie itp. Ogólnie siedząc na kompie dziwnie się czuje, dd bardziej pogłębione chyba. Chciałem zapytać czy tak może być i co zrobić ? Czy powinien wyeliminować komputer ? Oczywiście w 100% nie będzie to możliwe bo chodzę do szkoły o kierunku grafika komputerowa. No ale jeśli chodzi o gry, czy te zmiany są niebezpieczne, i wydłużają dd ? Bądź nawet utrzymuje przez to ? W dd jest mi dziwnie, nierealnie a jak gra sie w te gry to tym bardziej wszystko się tak zlewa. Przedstawiłem tak sytuację, ale bez przesady nie jestem jakimś no-life przy kompie

W wakacje pozwolę sobie więcej grać 4h dziennie coś takiego, ale jak porównam z innymi to nie tak dużo aż chyba

. Pomijając nawet komputer często mam zmiany percepcji nawet gdy nie gram, po prostu obudzę się i już jest inaczej niż poprzedniego dnia. A w ciągu dnia też parę razy nieraz doznaję zmiany percepcji (ale tutaj raczej chodzi o pogłębienie objawów, choć nie zawsze). Więc reasumując bezpiecznie jest korzystanie z komputera jeśli chodzi o gry, czy lepiej sobie go odpuścić ?