Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

nasilanie objawow przy skupieniu(praca)

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Patro1995
Zarejestrowany Użytkownik

22 lipca 2016, o 07:53

siemanko w filmikach divovic rozkminilem ze ponoc jak cos robimy to dd troche odpuszcza a u mnie jest troche na odwrot. Z kazda kolejna godzina w pracy dd sie powieksza kosmos glebokie myslenie dd wszystko na raz ca jak sie skupiam ma pracy to juz najbardziej myslami jestem gdzies indziej jakies rady? czy tak moze byc?
gość1
Gość

22 lipca 2016, o 08:26

A moze nakręca Cie nerwica i skupiasz się na efektach zamiast stricte na pracy... Nie wiem na czym Twoja praca polega ale moze sprobuj byc bardZiej w tutah. Np mow do siebie w glowie o pisze na klawiaturze jedna literka druga. Albo nie wiem o biorr teraz do rrki srubke
Awatar użytkownika
fruszka
Zarejestrowany Użytkownik

22 lipca 2016, o 10:02

Ja mam tak w ogóle z nerwicą — dlatego polecam pracę, która zmusza mózg do myślenia, np. gry logiczne (lub gry w ogóle), rozwiązywanie zadań matematycznych, gra w zapałki na telefonie, rozwiązywanie krzyżówki, sudoku, gra w sapera czy coś w tym stylu :) Ja niestety mam tak, że jak wykonuję pracę monotonną i angażującą tylko ciało (np. malowanie, sprzątanie, gotowanie, czytanie o nudnych rzeczach) to nerwica nie daje mi spokoju, a wręcz się nasila... polecam spróbować gier logicznych + pamiętać o akceptacji twojego stanu i nie walczeniu z nim :)
ODPOWIEDZ