Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
nasilanie objawow przy skupieniu(praca)
-
- Zarejestrowany Użytkownik
siemanko w filmikach divovic rozkminilem ze ponoc jak cos robimy to dd troche odpuszcza a u mnie jest troche na odwrot. Z kazda kolejna godzina w pracy dd sie powieksza kosmos glebokie myslenie dd wszystko na raz ca jak sie skupiam ma pracy to juz najbardziej myslami jestem gdzies indziej jakies rady? czy tak moze byc?
-
- Gość
A moze nakręca Cie nerwica i skupiasz się na efektach zamiast stricte na pracy... Nie wiem na czym Twoja praca polega ale moze sprobuj byc bardZiej w tutah. Np mow do siebie w glowie o pisze na klawiaturze jedna literka druga. Albo nie wiem o biorr teraz do rrki srubke
- fruszka
- Zarejestrowany Użytkownik
Ja mam tak w ogóle z nerwicą — dlatego polecam pracę, która zmusza mózg do myślenia, np. gry logiczne (lub gry w ogóle), rozwiązywanie zadań matematycznych, gra w zapałki na telefonie, rozwiązywanie krzyżówki, sudoku, gra w sapera czy coś w tym stylu
Ja niestety mam tak, że jak wykonuję pracę monotonną i angażującą tylko ciało (np. malowanie, sprzątanie, gotowanie, czytanie o nudnych rzeczach) to nerwica nie daje mi spokoju, a wręcz się nasila... polecam spróbować gier logicznych + pamiętać o akceptacji twojego stanu i nie walczeniu z nim