Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Myśli, zamknięcie w głowie

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Patro1995
Zarejestrowany Użytkownik

14 kwietnia 2016, o 02:05

Czy takie coś jak słyszenie własnego głosu głęboko w sobie, ciągły natłok myśli, analizowanie głęboko każdej mysli, zagłębianie sie we wszystko w tych myślach, to typowy objaw dd? Bo czuję się taki uwięziony w głowie i tych rozkminach, dzięki za odpowiedzi
Victor
Administrator

14 kwietnia 2016, o 09:59

Patrząc na całokształt twoich wszystkich postow to wszystko pokazuje, że za całośc sprawy odpowiada zapewne odrealnienie, niepokój i analiza lękowa.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Patro1995

15 kwietnia 2016, o 00:43

Victor pisze:Patrząc na całokształt twoich wszystkich postow to wszystko pokazuje, że za całośc sprawy odpowiada zapewne odrealnienie, niepokój i analiza lękowa.
to co z tym zrobic victor?
Templarious

15 kwietnia 2016, o 10:17

Prawie 1 w nocy... Panie, wyspij sie porządnie to minie wkoncu to wszystko. SEN JEST BARDZO WAZNY.
Zdrowe odzywianie, zdrowy sen i za jakiś czas wrócisz do siebie. Ja czuje ogromne zmiany i poprawy, praktycznie juz nic mnie nie trzyma.
kucyki46
Gość

15 kwietnia 2016, o 15:39

Patro, bardzo dużą uwagę skupiasz na tych myślach i ciągle to skanujesz. W tym problem. Z myślami to jest tak, że mogą być, może ich nie być. Wystarczy usiąść gdzieś moment na łonie natury, zająć umysł tym co Cię otacza i niepostrzeżenie czas mija, a Ty jesteś wyluzowany. Polecam takie relaksacyjne spacery i przebywanie wśród ludzi, w parku np, gdzie ciężko się skupić na sobie, bo ciągle rozprasza coś z zewnątrz. Twoja głowa potrzebuje odpoczynku, nie katuj jej tak
Patro1995

16 kwietnia 2016, o 13:08

postaram sie
Victor
Administrator

17 kwietnia 2016, o 14:38

Patro1995 pisze: to co z tym zrobic victor?
Trudno by było opisać całość tego co można z tym zrobić ot tak w poście :) Generalnie słowa klucze, które ja preferuję to mocna i duża świadomość mechanizmów zaburzeń, akceptacja, niereaktywność, wyrozumiałość dla siebie i zaburzenia, szczypta ryzykowania, dużo zajęcia, aktywność wobec swojego życia (mimo objawów i nastrojów), przyzwalanie i świadomość działania myśli lękowych, koniec z ustawicznym dziwieniem się co zaburzenie może a co nie, terapia.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie

Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
ODPOWIEDZ