Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

tozsamosc

Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
ODPOWIEDZ
Paul1na
Zarejestrowany Użytkownik

10 września 2015, o 09:33

Jak mam sama siebie sprawdzic aby w koncu uwierzyc, ze to objaw depersonalizacji.. nie wiem czy to co mysle to moje mysli.. nawkrecalam sobie depersonalizacji psychotycznej.. nie umiem opisac tego co czuje.. wszystko co robie I mowie jest z automatu I logicznie wiem po co to robie ale tego nie odczuwam a najgorsze to gdy mowie olej to.. to tylko dd.. to nachodzi mnie mysl, ze to wcale nie ja mysle.. tylko jak z kims rozmawiam to mam jeden procent swiadonosci, ze wiem kim jestem bo wiem o czym mowie..
Awatar użytkownika
zdravko
Zarejestrowany Użytkownik

10 września 2015, o 11:13

Raczej nie masz sobie tego udowadniać, tylko przyjąć za pewnik, że nie masz kosmitów w głowie (czy kto ,lub co miałoby sterować twoimi myślami), przyjąć ,że to co cie niepokoi to zaburzenie (nieważne jak no się nazywa), gadać z ludźmi normalnie, zaryzykować, nie zastanawiać się co ja to powiedziałam i jak to brzmi (ja tak mam okresowo), czy mówisz logicznie, czy się nie mylisz podczas rozmowy, czy to twoje myśli czy nie twoje,nawet postawić założenie, że nie twoje, i co z tego, dobrze się gada to jest OK,najważniejsze to się uspokoić, potem to mija, nie zwraca się na to uwagi, a nawet jak wróci to jakoś to nie przeraża i szybciej się tego pozbyć.
ODPOWIEDZ