Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

:(

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
Awatar użytkownika
Kamień
Odburzony i pomocny użytkownik

6 lipca 2015, o 09:46

Po prostu przyjmij te myśli, a nie je odpychaj. Pozwól by były, zaprzyjaźnij się :) Nic się nie stanie. To tylko głupoty wywołane stanem lękowym.
sloneczko92
Zarejestrowany Użytkownik

6 lipca 2015, o 09:48

A miałes kiedys taki strach przed tym?
Awatar użytkownika
Kamień

6 lipca 2015, o 09:49

Nie pamiętam, chyba nie. Ale co za różnica przed czym ma się strach? Taka sama jest na to recepta :)
sloneczko92

10 lipca 2015, o 09:46

No niby to wiem ;/ ale tak sie tego boje ze nwm ;/ juz nieraz sobie sama do siebie mówie ze juz tak wymyslam... ze tyle mam czasu nerwice i sie nic nie stalo

-- 10 lipca 2015, o 09:46 --
Czy jest to mozliwe ze w nerwicy bylabym non stop zmeczona, spiacs ? ogolnie osystnoo nie man tak duzo objawow ale jestem jakas taka przybita :-\ siedze w pracy i wszystko wydaje mi sie takie d iwne :-\ nierealne uczucie ze mi sie zaraz cos stanie :-\ ciagly lek :-\ w oczach mieni sie :-\
takie uczucie dziwnosci ;/ nwm jak to nazwac ;/ przekonanie ze cos mi bedzie ;/
bart26

10 lipca 2015, o 10:14

A zapoznalas sie dokladnie z forum .

Zlapala cie derealizacja i depersonalizacja .

Tak w nerwicy mozna chodzic ciagle spiacym i takim zmeczonym . Przewaznie pzy tym wystepuje wlasnie dd. Organizm potrzebuje naladowac baterie a wiadomo ze regeneruje sie najlepiej podczas snu . Dlatego nie dziw sie temu tylko pomysl jak pomoc sobie zregenerowac sily. Moze wiecej snu leosze jedzenie .
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
sloneczko92

10 lipca 2015, o 13:48

No bardzo duzo czytalam i nagrania sluchalam... ale poprostu mam ostatnio tak jakby pełna głowe... musze jeszcze raz wszystko dobrze przesłuchc i poczytac...

dziekuje za odpowiedz;)

-- 10 lipca 2015, o 13:48 --
Nie wiem, czy już naprawde ja sama przesadzam, ale naprawde jest mi ciężko :( wiem że nie tylko ja tak mam ja to wszystko rozumiem... ale lepiej mi robi jak sie wygadam... wgl nie moge sie dzis uspokoić cała drże cały dzien... :( wgl nie wiem od czego zacząć... czytam forum te wpisy... tak bym chciala sobie samej pomóc ale nie wiem od czego zacząć :(
Awatar użytkownika
stokrotka89

10 lipca 2015, o 13:56

To moze zacznij od akceptacji swojego stanu?
bart26

10 lipca 2015, o 14:01

Tak zaakceptuj to ze kazdy ma ciezkie dni . Ja juz 3 tydzien jestem napietnowany lekiem :DD . Slucham divovicow i wyciagam nowe wnioski :) .

Zaowarz ze kazdy ma ciezkie dni nie mozna byc wiecznie na 100 procent . Kazdy czlowiek sie meczy i wszystko ma na to wplyw . Otoczenie myslowe , pogoda , sen itd . Nie odbieraj tego tak tragicznie pozwol sobie byc zmeczona
DOPOKI NIE PODEJMIESZ WYSILKU , TWOJ DZIEN DZISIEJSZY BEDZIE TAKI SAM , JAK DZIEN WCZORAJSZY
sloneczko92

10 lipca 2015, o 14:32

A jakie Ci towarzyszą teraz najczęściej objawy ?
Ojj powiem Ci że naprawde te nagrania są super :) ja też jak już słucham to mi się jakoś lepiej robi...
no wiem że każdy człowiek tak ma tylko że nerwicowcy odbierają to inaczej i już nabieraja strachu ;/
bart26

10 lipca 2015, o 14:37

Objawy hmm niepokoj rano ktory zbiera sie zbiera i tak wybucha okolo 9 do 13 wtedy mam wrazenie ze zwariuje zaraz ze juz mi niebrakuje duzo ze to sie wlasnie dzieje . A pozniej to mija tak jak teraz i mam swiety spokoj
Hehe na chwile :) trzeba sie przyzwyczaic .
sloneczko92

10 lipca 2015, o 18:58

I widzisz nie zwariowałes i nie zwariujesz :) taka to jest nerwica własnie... ja też kiedyś takie cos miałam ale pojawiło sie cos innego a to odeszło na drugi plan...
No trzeba :) dobrze że czasami są te dobre dni to ja np wtedy odpoczywam nrml czuje sie taka wolna od tego :)

-- 10 lipca 2015, o 18:58 --
I widzisz nie zwariowałes i nie zwariujesz :) taka to jest nerwica własnie... ja też kiedyś takie cos miałam ale pojawiło sie cos innego a to odeszło na drugi plan...
No trzeba :) dobrze że czasami są te dobre dni to ja np wtedy odpoczywam nrml czuje sie taka wolna od tego :)
ODPOWIEDZ