Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Testy osobowości
- katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Masz na myśli test mmpi?
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
- katarzynka
Z testów miałam tylko mmpi, ale guzik wyszło 

- katarzynka
Test wyszedł zafałszowany 

-
- Administrator
Tego rodzaju testy na osobowość i inne, to nie są testy w celu nakierowania na zarządzanie swoim życiem. ;p A przynajmniej nie tak dosłownie jak to przedstawiłeś, bo w pewnym stopniu być może.
Przede wszystkim takie testy powinno się wykonywać u terapeuty, który zna Ciebie i Twoją historię. Więc jeśli będziesz chciał zrobić taki test, to proponuję najpierw ze 2 sesje mieć zapoznawcze. Bowiem wykonując je na sucho, może dojść do pewnych nieścisłości.
Dodatkowo ten, który wspominacie ma różne skale, trzeba wiedzieć po co się go robi aby miał większy sens. Zrobić byle zrobić to można zawsze, ale jak się wie po co się robi, to już inaczej to wygląda.
Kiedyś przyznaję za testami nie przepadałem, ale dziś uważam, iż są dobrym źródłem dodatkowej wiedzy o drugiej osobie. Ale właśnie - dodatkowej wiedzy. Te testy są w zasadzie dla terapeutów, nie po to abyś dzięki nim Ty miał jakieś wskazówki co robić ze swoim życiem. Bo to jest po prostu test, określający pewne ramy Twoich skłonności osobowościowych lub innych problemów, bądź ich braku - w zależności od rodzaju testu.
Przede wszystkim takie testy powinno się wykonywać u terapeuty, który zna Ciebie i Twoją historię. Więc jeśli będziesz chciał zrobić taki test, to proponuję najpierw ze 2 sesje mieć zapoznawcze. Bowiem wykonując je na sucho, może dojść do pewnych nieścisłości.
Dodatkowo ten, który wspominacie ma różne skale, trzeba wiedzieć po co się go robi aby miał większy sens. Zrobić byle zrobić to można zawsze, ale jak się wie po co się robi, to już inaczej to wygląda.
Kiedyś przyznaję za testami nie przepadałem, ale dziś uważam, iż są dobrym źródłem dodatkowej wiedzy o drugiej osobie. Ale właśnie - dodatkowej wiedzy. Te testy są w zasadzie dla terapeutów, nie po to abyś dzięki nim Ty miał jakieś wskazówki co robić ze swoim życiem. Bo to jest po prostu test, określający pewne ramy Twoich skłonności osobowościowych lub innych problemów, bądź ich braku - w zależności od rodzaju testu.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Test będzie prowadzony przez psychologa, jest to "TEST OSOBOWOŚCI NEO-FFI", rodzi to jednak pytanie czy przez to, iż posiadam pewne zaburznia tj. zaburzenie lękowe i w związku z tym zastanawiam sie czy test wyjdzie poprawnie? Czy w takim wypadku test będzie miarodajny>Victor pisze: ↑26 listopada 2019, o 01:48Tego rodzaju testy na osobowość i inne, to nie są testy w celu nakierowania na zarządzanie swoim życiem. ;p A przynajmniej nie tak dosłownie jak to przedstawiłeś, bo w pewnym stopniu być może.
-
- Administrator
To jest taki dość podstawowy test, głównie pomagający ustalić neurotyczność, introwertyzm lub drugie bieguny tego. Oraz jeszcze 3 cechy wg wielkiej piątki. To jest taki bardziej pomocniczy test, więc nie denerwuj się nim.
W dużym stopniu wiarygodny szczególnie jeśli chodzi o to neurotyczność/zrównoważenie i ekstrawersję/introwersję. Niektóre pytania mogą dotyczyć sfer gdzie pewne efekty zaburzenia lękowego mogą na nie wpływać. Ale psycholog o tym pewnie wie, więc ogarnie temat bo to nie jest test skomplikowany.
W dużym stopniu wiarygodny szczególnie jeśli chodzi o to neurotyczność/zrównoważenie i ekstrawersję/introwersję. Niektóre pytania mogą dotyczyć sfer gdzie pewne efekty zaburzenia lękowego mogą na nie wpływać. Ale psycholog o tym pewnie wie, więc ogarnie temat bo to nie jest test skomplikowany.
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".