Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

terapeutyczny drink?

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
M.onika
Zarejestrowany Użytkownik

10 stycznia 2018, o 23:16

Witam,
Mam pytanko czy wam też pomaga. Nie piję za często, ale czasem wieczorem mi się zdarza gdzieś wyjść i się napić. Humor od razu lepszy, zero schiz, lęków, objawów. Kadąc się spać nie nakręcam się (wręcz przeciwnie) i poranek wtedy jest lepszy :) oczywiście nie piszę o uchlaniu się wtedy wiadomo, poranki słabe
weronia
Odważny i aktywny forumowicz

10 stycznia 2018, o 23:26

Tylko żeby się to nawykiem nie stało ;p
Z alko to jest róznie bo ja np. gorzej się czuję po wypiciu drinka ale miałam tak zawsze :) Samo alko może łagodzić stany nerwicowe bo potrafi luzować ale to też do czasu, dlatego nie warto robić tego nagminnie :D
M.onika

10 stycznia 2018, o 23:44

nie nagminnie, ale jak dla mnie raz na jakiś czas to jest fajna odskocznia:D oczywiście, boję sie za często, żeby nie stało się nawykiem hahahha
Awatar użytkownika
eyeswithoutaface
Moderator

11 stycznia 2018, o 18:50

Mi też pomaga :)
"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
Awatar użytkownika
Nipo
Dyżurny na forum Odważny VIP

11 stycznia 2018, o 18:50

Oj a jak mi pomaga :)
Awatar użytkownika
Ptasiek

11 stycznia 2018, o 18:53

M.onika pisze:
10 stycznia 2018, o 23:16
Witam,
Mam pytanko czy wam też pomaga. Nie piję za często, ale czasem wieczorem mi się zdarza gdzieś wyjść i się napić. Humor od razu lepszy, zero schiz, lęków, objawów. Kadąc się spać nie nakręcam się (wręcz przeciwnie) i poranek wtedy jest lepszy :) oczywiście nie piszę o uchlaniu się wtedy wiadomo, poranki słabe
Hmmm... na mnie dzialalo przez pierwszy rok. Potem zaczelam traktowac to jako znieczulacz i serwowac sobie wieksze ilosci. Troche sie wystraszylam i przez prawie rok w ogole nie pilam. Teraz zaczelam, ale nie dziala na mnie relaksujaco.
No healing without feeling
zanet

11 stycznia 2018, o 18:56

Ja poki co boje sie cokolwiek alkoholowego wypic zeby gorzej nie bylo :DD a czasem sobie mysle ze moze chociaz na chwile poczulabym sie zrelaksowana :)
Awatar użytkownika
eiviss1204
Odburzony Wolontariusz Forum

11 stycznia 2018, o 20:50

Alkohol dziala przede wszystkim trochę w podobie do xanaxu pobudza coś tam w mozgu xdd
Także mozesz czuc sie wyciszona :) aczkolwiek nie przesadzaj z alkoholem mi sie ogolnie wydaje ze najszybciej uzależniają się osoby z roznymi zaburzeniami czy duzymi problemami bo alkohol jest wspaniala ucieczka od bolu i cierpienia.

Takze od czasu do czasu tak byle nie za czesto.
Mnie trochę psychiatra nastraszyl ze jak bede popijac alkohol to z tego nie wyjde. Wysnul dość kontrowersyjna teze ze kobiety z alkoholizmu rzadko wychodzą z racji ze wiaza z nim wiele emocji.
Szukasz dobrych naturalnych kosmetyków? Lub masz jakiś problem skórny?
A może potrzebujesz kremu z magnezem, na zmęczoną skórę i zarazem duszę?

Obrazek Daj sobie prawo do relaksu i bycia coraz piękniejszą!
Pozwól sobie doradzić i zgłoś się do mnie :)
Awatar użytkownika
Paradais2

11 stycznia 2018, o 22:34

Mnie zwykle drink pomagał ale jak codziennie się pije to potem ma coraz mniejsza moc :P
M.onika

12 stycznia 2018, o 17:23

No to dla wszystkich co tego potrzebuja- piątkowy relaksujący drinek 🍸🍸🍸;)
ODPOWIEDZ