Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Szyna relaksacyjna
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Mam pytanko.Czy ktos z Was uzywa lub uzywał szyny relaksacyjnej?chodzi mi o to ,czy pomogla Wam na podswiadome zaciskanie zebow na tle nerwowym i inne tego nastepstwa jak napięcie w szczęcece,bole glowy itp...
-
-
-
No ja trafiłam na naprawdę dobrego osteopatę, który leczy ciało i umysł
Dużo mi pomógł w nerwicy. Wyeliminował mi bóle głowy na kilka ładnych miesięcy.
Wczoraj byłem bystry
i chciałem zmieniać świat.
Dziś jestem mądry,
więc zmieniam siebie.
Rumi
i chciałem zmieniać świat.
Dziś jestem mądry,
więc zmieniam siebie.
Rumi
-
-
- Celine Marie
Gdybym miała kasę to bym skorzystała bo te uciski i napięcia w mięśniach,w ciele,bóle wszędzie mnie wykańczają
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
-
- Gość
Po przeczytaniu nazwy, myślałem, że chodzi o coś innego, a tu takie rozczarowanie, bo to nic innego jak najzwyklejsza nakładka na zęby. Ja miałem, ale to nie ma nic wspólnego z szyną, ani relaksacją, tylko chroni zęby przed uszkodzeniami mechanicznymi spowodowanymi zgrzytaniem/zaciskaniem szczęk.
Materiał zupełnie nietrwały, na kilka założeń, drogie, nie polecam, chyba, że macie ogrom pieniędzy i brak pomysłów co z nimi robić.
Materiał zupełnie nietrwały, na kilka założeń, drogie, nie polecam, chyba, że macie ogrom pieniędzy i brak pomysłów co z nimi robić.
-
Ja mam juz kilka lat, caly czas ta sama, nic sie nie dzieje z nia, zakladam na noc na gorne zeby, nie mam bolow glowy tylko strzelanie w uszach przy przelykaniu, szyna ma dwa zadania, rozluznic miesnie i napiecia zwiazane z zaciskaniem i zapobiega scieraniu zebow, ktore u mnie juz sa troche starte. Ja rowniez zaciskam zeby jak sie skupiam, wiec w pracy wkladam skowke od dlugopisu w zeby to pomaga, mozna korzytac z czegosc miekkiego jak korek od wina to tez pomaga. I cwiczenia rowniez pomagaja np szeroko otwieramy i zamykamy buzie, probojemy jakby gryzsc jablko.
-
A mialas moze z poczatku noszenia szyny nasilenie objawow?czy od razu Ci pomogla?AnnaJa pisze: ↑6 stycznia 2019, o 19:21Ja mam juz kilka lat, caly czas ta sama, nic sie nie dzieje z nia, zakladam na noc na gorne zeby, nie mam bolow glowy tylko strzelanie w uszach przy przelykaniu, szyna ma dwa zadania, rozluznic miesnie i napiecia zwiazane z zaciskaniem i zapobiega scieraniu zebow, ktore u mnie juz sa troche starte. Ja rowniez zaciskam zeby jak sie skupiam, wiec w pracy wkladam skowke od dlugopisu w zeby to pomaga, mozna korzytac z czegosc miekkiego jak korek od wina to tez pomaga. I cwiczenia rowniez pomagaja np szeroko otwieramy i zamykamy buzie, probojemy jakby gryzsc jablko.
- maciek1985
- Odważny i aktywny forumowicz
Ja mam na dolną szczękę. Co kika lat wymienić muszę, bo ją "zjadam"