Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
-
HadeS!
- Zarejestrowany Użytkownik
18 kwietnia 2020, o 01:10
Siemaneczko wszystkim

planuje generalnie nie odwiedzanie forum przez jakiś czas żeby troche to wszystko ułożyć i jakoś potrenować z moimi lękami i dd
Ale mam jeszcze jedno takie pytanko bo nie wiem czy ktoś tak ma , nie ukrywam że mam dosyć wybujałą wyobraźnie głównie dlatego że od małego często bawiłem sie sam i wymyślałem sobie jakieś postacie etc
tylko ze ostatnio takie wyobrażonka wróciły nie mam tutaj na myśli że widze coś czego nie ma

albo że z tym rozmawiam czy cos hehe tylko mam takie obrazy myślowe dotyczące rzeczywistości ze patrze sie na jakis przedmiot i jestem w stanie wyobrazić sobie ze np zmienia kształt albo sie przesuwa tylko zaznaczam ze nie widze tego oczami tylko mam to tak jakby w obrazach myślowych zaczeło mnie to niepokojić i nakręciło troche lęk przed wiadomo czym , to chyba nic takiego nie ?

''Ucz sie z wczoraj, żyj dla dzisiaj, miej wiarę w jutro"

-
HadeS!
18 kwietnia 2020, o 02:20
Aniago pisze: ↑18 kwietnia 2020, o 02:11
Nie, to zwykła wyobraźnia
Dziękuje bardzo

''Ucz sie z wczoraj, żyj dla dzisiaj, miej wiarę w jutro"

-
Maciej Bizoń
- Hardcorowy "Ryzykant" Forum
18 kwietnia 2020, o 08:02
HadeS! pisze: ↑18 kwietnia 2020, o 01:10
Siemaneczko wszystkim

planuje generalnie nie odwiedzanie forum przez jakiś czas żeby troche to wszystko ułożyć i jakoś potrenować z moimi lękami i dd
Ale mam jeszcze jedno takie pytanko bo nie wiem czy ktoś tak ma , nie ukrywam że mam dosyć wybujałą wyobraźnie głównie dlatego że od małego często bawiłem sie sam i wymyślałem sobie jakieś postacie etc
tylko ze ostatnio takie wyobrażonka wróciły nie mam tutaj na myśli że widze coś czego nie ma

albo że z tym rozmawiam czy cos hehe tylko mam takie obrazy myślowe dotyczące rzeczywistości ze patrze sie na jakis przedmiot i jestem w stanie wyobrazić sobie ze np zmienia kształt albo sie przesuwa tylko zaznaczam ze nie widze tego oczami tylko mam to tak jakby w obrazach myślowych zaczeło mnie to niepokojić i nakręciło troche lęk przed wiadomo czym , to chyba nic takiego nie ?
To ze masz nerwice nie oznacza ze straciłes wszystkie inne funkcje swojego umysłu ..nadal możesz marzyć , logicznie myśleć , wyobrażać sobie różne bzdety tylko teraz do tego dołączył stan Zagrożenia umysłu ktory potrafi te wszystkie wyobrażenia poddać analizie czy aby wszystko jest ok a same Wyobrażenia nie są już przypadkiem objawem Gorszej choroby ....bo to stan Lękowy który będzie podważać wiele myśli ..zachowań i Przemyśleń dopuki będzie trwac ....
-
Nerwyzestali
18 kwietnia 2020, o 09:17
No raczej nic w tym dziwnego. Każdy pewnie mysli o jakichś pierdołach. Ja też czasami wyobrażam sobie w głowie rózne scenariusze bez powodu. Takie są własnie myśli, mogą przybrać najróżniejszy temat. Dobrze jest rozumieć dlaczego tak się dzieje żeby się tego nie bać.