Witam
Nie wiem czy w dobrym dziale post zamieszczam jak źle to przepraszam.
Chodzi mi o stres i wpływ na nerwicę.
Jak z nim walczyć i z nim żyć.
Stosuje technikę "odlewania" spraw mało ważnych a do ważnych podchodzę z dystansem. Do tej pory bardzo byłem perfekcyjny i chciałem jak najllepiej. Wrażliwość to cecha pożywka dla stresu. Jak wy dajecie radę? Jak zbędnie nie analizować i nie przejmować się?
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Stres w nerwicy
- ddd
- Odburzony Wolontariusz Forum
A jal myslisz jak? ;p
Prawda jest taka ze trzeba umiec w koncu pozwolic sobie na to ze cos sie moze nie udac. Bo tak moze byc a koniecznosc ze cos MUSI to zaraz stres
Wiadomo trzeba probowac ale zycie sie nie skonczy jak cos nie wyjdzie, jak sie wyglupimy tez sie zycie nie skonczy. To wszystko chodzi o punkt spojrzenia na problemy i ewentualne konsekwencje jak cos nie wyjdzie.
No wiadomo ze jak mamy nerwice to stres wplywa na nia i na to za wiele sie nie poradzi oprocz tego ze wychodzenie z nerwicy uczy takze wiekszego dystansu do stresu, u mnie przynajmniej tak bylo. Bo trzeba w koncu nauczyc sie ze wszystkiego miec naraz nie mozna i uczy tez cierpliwosci i dazenia do celu.
Mnie to wystarczylo
Prawda jest taka ze trzeba umiec w koncu pozwolic sobie na to ze cos sie moze nie udac. Bo tak moze byc a koniecznosc ze cos MUSI to zaraz stres

Wiadomo trzeba probowac ale zycie sie nie skonczy jak cos nie wyjdzie, jak sie wyglupimy tez sie zycie nie skonczy. To wszystko chodzi o punkt spojrzenia na problemy i ewentualne konsekwencje jak cos nie wyjdzie.
No wiadomo ze jak mamy nerwice to stres wplywa na nia i na to za wiele sie nie poradzi oprocz tego ze wychodzenie z nerwicy uczy takze wiekszego dystansu do stresu, u mnie przynajmniej tak bylo. Bo trzeba w koncu nauczyc sie ze wszystkiego miec naraz nie mozna i uczy tez cierpliwosci i dazenia do celu.
Mnie to wystarczylo

(muzyka - my słowianie)
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
Zaburzeni wiemy jak nerwica na nas działa, wiemy jak DD nam w bani rozpi***ala. To jest taa nerwica i lęk, to jest teen depersony wkręt!
Autor Zordon ;p
-
- Zarejestrowany Użytkownik
np.afirmacje stosuj ,wizualizację ,żeby podbódowac wiarę w siebie...
a np.można coś tu zaczerpnąć ...
http://afirmacjezycia.pl/
a np.można coś tu zaczerpnąć ...
http://afirmacjezycia.pl/
Być sobą znaczy wierzyć w siebie być prawdziwym.
Życie zaczyna się tam gdzie kończy sie strach.
Uwaga niesie energię.
ZAPAMIĘTAJ: 'Im więcej naciskamy tym większy jest opór'
Pamiętaj :co ludzie myślą nie jest ważne.
Zapamiętaj:Nie jesteś tylko emocjami.
Pamiętaj:Miej DYSTANS !
UmysłRegenerujeSięGdyPrzestajeszSięBać
CiemneStronySłużąDoPrzykryciaJasnychStronŻycia!
JeśliTraciszPieniądzeMałoTracisz,JeśliTraciszZdrowieDużoTracisz,JeśliTraciszSpokójWszystkoTracisz
Im szybciej zaakceptujesz scenariusz w głowie na który się nie zgadzasz,tym szybciej zmieni się Twój stan emocjonalny na lepszy !
Nerwica to stan umysłu który chce nam powiedzieć że :jestescie katami dla siebie zmieńcie się to wam odpuszcze!
Życie zaczyna się tam gdzie kończy sie strach.
Uwaga niesie energię.
ZAPAMIĘTAJ: 'Im więcej naciskamy tym większy jest opór'
Pamiętaj :co ludzie myślą nie jest ważne.
Zapamiętaj:Nie jesteś tylko emocjami.
Pamiętaj:Miej DYSTANS !
UmysłRegenerujeSięGdyPrzestajeszSięBać
CiemneStronySłużąDoPrzykryciaJasnychStronŻycia!
JeśliTraciszPieniądzeMałoTracisz,JeśliTraciszZdrowieDużoTracisz,JeśliTraciszSpokójWszystkoTracisz
Im szybciej zaakceptujesz scenariusz w głowie na który się nie zgadzasz,tym szybciej zmieni się Twój stan emocjonalny na lepszy !
Nerwica to stan umysłu który chce nam powiedzieć że :jestescie katami dla siebie zmieńcie się to wam odpuszcze!
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Dziękuję te afirmacje są świetne. Jak podchodzić do ludzi i z nimi rozmawiać którzy są nie mili wredni wrogo nastawieni np. szef kumpel etc