Witam.
Chciałam podzielić się pewnym problemem.
Od wielu lat mam problemy ze stresem, bywa on bardzo silny. Ostatnio dużo wolniej przyswajam wiedzę,nie mogę nic zrozumieć, mam kłopoty z logicznym myśleniem (chodzę jeszcze do szkoły średniej). Nie mam pojęcia co się stało, przeraza mnie to... Czuję się całkiem otępiona. Uprawiam sport, śpię dość dużo,dieta dość zdrowa. Co mogę zrobić aby sobie pomóc? Próbowałam już różne preparaty uspokajające, ale nie przynosiły wielkiego efektu... Jakie mogą być przyczyny??
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Stres a nauka,koncentracja
-
- Nowy Użytkownik
Oczywiście powinnaś zasięgnąć opinii jakiś lekarzy czy specjalistów w pierwszej kolejności. Natomiast mi się wydaje, że ten stres masz prawdopodobnie od nerwicy (napisałaś posta na forum dokładnie w dziale nerwica lękowa więc świadomie już o tym wiesz) Być może masz lęk wolno płynący i on powoduje problemy napięciowe ten cały stres pisałaś o uczuciu otępienia? czy masz widzenie za mgłą jakieś odrealnienia? to moze byc derealizacja stan również od nerwicy. Kłopot z logicznym myśleniem może być przed nadmiar lękowych myśli które też produkuje ten stan.
-
- Nowy Użytkownik
Czasami czuję się jakbym była gdzieś poza moim życiem i to wszystko obserwowała, tak nierealnie.. tracę poczucie gdzie jestem ale po max 10 minutach jest okej
-
- Nowy Użytkownik
a co mogę zrobić żeby ten stan otępienia minął? Przede mną kilka miesięcy ciężkiej nauki i nie wiem jak sobie z tym poradzę....
-
- Nowy Użytkownik
Stan derealizacji/depersonalizacji to stan pochodzący od nerwicy. To jest mechanizm obronny mózgu odłącza cię żeby cię chronić przed mocnymi emocjami możesz to spokojnie zignorować z czasem powinno ci przejść. Ogólnie to coś w twoich życiu sie musiało zdarzyć bo układ nerwowy włączył stan zaburzenia lękowego (nerwicy) być może powodem są jakieś konflikty wewnętrzne, problemy społeczne, przewlekły stres, tłumione emocje. Coś tam w podświadomość weszło i organizm cię teraz chroni.
-
- Nowy Użytkownik
Dzięki za pomoc. ile mniej więcej czasu minie zanim to wszystko wróci do normy? Rok? Miesiąc?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Hej. Też mam problemy z koncentracją przez zaburzenia. Nie mogę się długo na czymś skupić, szybko się nudzę i byle co mnie rozprasza. Po większym wysiłku umysłowym jestem mega zmęczona. Nie wiem co zrobić. Może macie jakieś pomysły?