Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Strach przed wymiotami
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witam, od kilku miesięcy moja córka ma napady lęku z powodu wyobrażenia ze jak ja zaczyna trochę bolec żołądek to zaraz będzie wymiotować. Ma problem ze wstrzymuje odbicia sobie i ma straszne napady leku: pocenie rąk, trzęsienie się, zgaga. Czy ktoś może ma podobnie? Co może pomoc?
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witaj.MonMar pisze: ↑3 listopada 2021, o 20:23Witam, od kilku miesięcy moja córka ma napady lęku z powodu wyobrażenia ze jak ja zaczyna trochę bolec żołądek to zaraz będzie wymiotować. Ma problem ze wstrzymuje odbicia sobie i ma straszne napady leku: pocenie rąk, trzęsienie się, zgaga. Czy ktoś może ma podobnie? Co może pomoc?
Moim zdaniem dobrze by było pójść do lekarza, żeby wykluczyc podłoże biologiczne. Jeśli nie, to robić to co się robi z lekami. Starać się je obsmiewac, akceptować, nie reagowac, a jeśli dziecko jest małe, to może z wizualizować ten lęk i przedstawiać go w śmieszny dla dziecka sposób, żeby oswoiło się z tym lekiem. Ważne, żeby czyms się zająć.