Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Strach przed wyjazdem
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Tak jak w temacie jak sobie poradzić z lękiem związanym przed wyjazdem np za granicę ? Boje się że się tam nie odnajdę zaczną się paniki itp wgl przed wyjazdami gdzieś dalej przed zmianą miejsca zamieszkania? Przed całym zaburzeniem lubiłem podróżować zawsze chciałem gdzieś wyjechać. Bardzo mnie to ogranicza w życiu. Brak udziału w wycieczkach itp.
- Relaxis
Tu masz ciekawy temat o tym - wyjazd-granice-czy-przy-nerwicy-wskazany-t10999.html
Chyba jedyna odpowiedz to oswajac lek
bo wtedy nie boisz sie atakow paniki. U mnie to ciagle problem ale skoro innym sie udalo to i nam sie moze udac.
Chyba jedyna odpowiedz to oswajac lek

-
- Odważny i aktywny forumowicz
Ja się dowiedziałam za równy miesiąc( na 3 tygodnie) lecę za granice. Pierwszy raz bede sama podróżować 2000 km . Najpierw cala Polskę przejadę a pozniej lot. Boje się, mam w glowie ale.. Ale mimo wszystko chce to zrobić dla siebie żeby udowodnić że dam radę. Za każdym razem jest inaczej wiec warto oswajać lęk ale tylko przez ryzykowanie. Musze powiedziec, ze fajnie sie lata . Najgorsze uczucie wznoszenia sie do góry wtedy zamykam oczy pozniej jest fajnie a widok chmur niesamowity. I tak jest ze wszystkim jak robi sie pierwszy raz.mahut3 pisze: ↑16 sierpnia 2017, o 20:11Tak jak w temacie jak sobie poradzić z lękiem związanym przed wyjazdem np za granicę ? Boje się że się tam nie odnajdę zaczną się paniki itp wgl przed wyjazdami gdzieś dalej przed zmianą miejsca zamieszkania? Przed całym zaburzeniem lubiłem podróżować zawsze chciałem gdzieś wyjechać. Bardzo mnie to ogranicza w życiu. Brak udziału w wycieczkach itp.
fu*k it
-
Trzymam kciuki za Ciebie !Alpina86 pisze: ↑16 sierpnia 2017, o 22:58Ja się dowiedziałam za równy miesiąc( na 3 tygodnie) lecę za granice. Pierwszy raz bede sama podróżować 2000 km . Najpierw cala Polskę przejadę a pozniej lot. Boje się, mam w glowie ale.. Ale mimo wszystko chce to zrobić dla siebie żeby udowodnić że dam radę. Za każdym razem jest inaczej wiec warto oswajać lęk ale tylko przez ryzykowanie. Musze powiedziec, ze fajnie sie lata . Najgorsze uczucie wznoszenia sie do góry wtedy zamykam oczy pozniej jest fajnie a widok chmur niesamowity. I tak jest ze wszystkim jak robi sie pierwszy raz.mahut3 pisze: ↑16 sierpnia 2017, o 20:11Tak jak w temacie jak sobie poradzić z lękiem związanym przed wyjazdem np za granicę ? Boje się że się tam nie odnajdę zaczną się paniki itp wgl przed wyjazdami gdzieś dalej przed zmianą miejsca zamieszkania? Przed całym zaburzeniem lubiłem podróżować zawsze chciałem gdzieś wyjechać. Bardzo mnie to ogranicza w życiu. Brak udziału w wycieczkach itp.