Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Strach przed sm!

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Szymon2016
Zarejestrowany Użytkownik

25 lutego 2016, o 17:29

Witam od pewnego czasu mam ogromny strach przed stwardnieniem rozsianym, jestem praktycznie pewny że mam tą chorobe. Bolą mnie często mięśnie czy kości sam nie wiem jest to taki nieapecyficzny ból. Mam też rózne bole głowy o różnym nasileniu i miejscu. Mięśnie mi skaczą na całym ciele nawet na twarzy. MMam też wrazenie jak np. Leżę to że plywam że zaraz spadne z łóżka. Mam też bole kręgosłupa od niedawna. Cały czas wsluchuje się w mój organizm i czekam na nowe objawy. Panicznie boję się że to stwardnienie rozsiane bo dużo objawów pasuje mi do tej choroby już sam nie wiem o czym myślec :/
"Jeśli chcesz być szczęśliwy, wyznacz sobie cel, który pokieruje Twoimi myślami, uwolni Twoją energię i zainspiruje nadzieję."
Awatar użytkownika
myszusia
Odważny i aktywny forumowicz

25 lutego 2016, o 17:52

Szymon tez miałam kiedys wkretke,ze może mam sm.drzenie mięśni,osłabienie,bujanie i inne cuda wianki.az z tego powodu wylądowałam u neurologa i juz widziałam jak stawia diagnozę. Szymon spokojnie to tylko objawy nerwicowe.nie daj się zwariować. Zapewniam Cię,ze to nie sm tylko nerwiczka,ktora plata takie objawy.
" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"
Szymon2016

25 lutego 2016, o 17:55

Dzięki myszusia za wsparcie. W poniedziałek mam neurologa i w głowie też już wizje jak stawia mi diagnozę. Próbuję się tym nie martwić myśleć pozytywnie ale strasznie mi ciężko :(
"Jeśli chcesz być szczęśliwy, wyznacz sobie cel, który pokieruje Twoimi myślami, uwolni Twoją energię i zainspiruje nadzieję."
Awatar użytkownika
myszusia
Odważny i aktywny forumowicz

25 lutego 2016, o 17:57

Będzie dobrze zobaczysz.a w poniedziałek wspomnisz moje słowa :)
" W życiu wygrywa tylko ten,kto pokonał samego siebie. Kto pokonał swój strach,swoje lenistwo,swoją nieśmiałość"
Awatar użytkownika
zdravko

25 lutego 2016, o 17:59

I pewnie twoja aktywność fizyczna to od WC, komp i łóżko ?
tak z ciekawości; ile masz lat ?
Szymon2016

25 lutego 2016, o 18:15

zdravko pisze:I pewnie twoja aktywność fizyczna to od WC, komp i łóżko ?
tak z ciekawości; ile masz lat ?
Nie tylko do szkoły jeżdżę ale tam unikam jakiego kolwiek cchodzenia czy coś takiego. Mam 18 lat.
rosadiaz

23 lutego 2023, o 21:33

I jaka diagnoza?
Awatar użytkownika
jacobsen

23 lutego 2023, o 22:17

Z postów Szymona, które pisał do 2017 roku wynika, że nerwica ☺️
rosadiaz

23 lutego 2023, o 22:31

jacobsen pisze:
Dziękuję za odpowiedź.
Pytałam ponieważ strach przed stwardnieniem rozsianym wraca do mnie co jakiś czas. Jest to bardzo męczące tym bardziej że mam wrażenie że moje objawy pokrywają się z tymi które występują przy sm. Powinnam pójść do neurologa, ale panicznie się boję... Samo czytanie o tej chorobie sprawia że cala się trzęsę.
Awatar użytkownika
jacobsen

24 lutego 2023, o 05:39

rosadiaz pisze:
23 lutego 2023, o 22:31
jacobsen pisze:
Dziękuję za odpowiedź.
Pytałam ponieważ strach przed stwardnieniem rozsianym wraca do mnie co jakiś czas. Jest to bardzo męczące tym bardziej że mam wrażenie że moje objawy pokrywają się z tymi które występują przy sm. Powinnam pójść do neurologa, ale panicznie się boję... Samo czytanie o tej chorobie sprawia że cala się trzęsę.
U każdego z nas wywoływały i każdy z nas się pewnie trzasl. Objawy SM jak już pewnie zauważyłas bardzo pokrywają się z nerwicowymi. Nie czytaj ☺️
Nerwy2023

24 lutego 2023, o 11:23

Mając rzut SM z pewnością już byś o tym wiedział. U Ciebie to hipochondria. W dzisiejszych czasach każdy na coś choruje, My chorujemy na nerwice i musimy z tym walczyć. Mój brat ma zdiagnozowane SM i to dopiero jest dla niego problem, a mimo to obecnie jest jedna z najbardziej pozytywnych osób jaka znam. Nerwica to nie wyrok :) Zachęcam do relaksu, masaży, wyznaczania sobie celi i realizowanie ich, warto udac sie do lekarza :) walczmy ! :)
ODPOWIEDZ