Witam. Mam stwierdzoną nerwice, wczesniej mialam objawy o zabijaniu,strach przed jazda samochodem, a na koniec ze nie kocham swojego partnera. Brałam przez 2 msc leki i przeszło. Niestety ostatnio miałam duzo stresu i wrócił mi smutek, placzliwosc.dodatkowo nie chec do życia i nic mi sie nie chce.boje się że to może być depresja bo mam prawie wszystkie objawy. Czy to już może być depresja czy kolejny lek przed depresją?
Proszę o pomoc
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Strach przed depresją?
- MałaMaruda
- Odważny i aktywny forumowicz
Jako osoba doświadczona i w nerwicy, i w depresji uważam, że nie ma powodu bać się depresji bardziej niż nerwicy. One się lubią mieszać. U Ciebie zaczęło się od lęku, więc pewnie depresja jest wtórna (jeśli jest). Tak było u mnie. Stany depresyjne pojawiały się jako zmęczenie organizmu po lękach.
"Hold on! I know you're scared,
But you're so close to heaven...
Don't know but you know when you get there (...)
You don't know, you're almost near it.
All this time - you're just tryin' not to lose it,
You can always learn to fly - you never do until you do it"
[LP - Tightrope]
But you're so close to heaven...
Don't know but you know when you get there (...)
You don't know, you're almost near it.
All this time - you're just tryin' not to lose it,
You can always learn to fly - you never do until you do it"
[LP - Tightrope]
-
- Administrator
Depresja jako stan od emocji, nie różni się wiele od zaburzeń lękowych, poza treścią samego zaburzenia i jego objawów, choć to może się jak najbardziej mieszać. Lek przed depresją najczęściej wynika z błędnego przekonania o tym zaburzeniu, no bo sama sobie odpowiedz, czemu się jej obawiać byś miała?
Patrz, Żyj i Rozmyślaj w taki sposób... aby móc tworzyć własne "cytaty".
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
Historia moich zaburzeń lękowych i odburzania
Moje stany derealizacji i depersonalizacji i odburzanie
Przykro mi jeżeli na odpowiedź na PW czekasz bardzo długo, niestety ze mną tak może z różnych powodów być :)
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Victor pisze: ↑16 sierpnia 2020, o 01:34Depresja jako stan od emocji, nie różni się wiele od zaburzeń lękowych, poza treścią samego zaburzenia i jego objawów, choć to może się jak najbardziej mieszać. Lek przed depresją najczęściej wynika z błędnego przekonania o tym zaburzeniu, no bo sama sobie odpowiedz, czemu się jej obawiać byś miała?
Po prostu boje się ze mam lub będę mieć depresje. Naczytalam sie o niej jaka to straszna choroba i ze prowadzi do samobójstw. Dlatego ciagle teraz rozmyslam czy ja mam i strach ze jednak tak. Ciągły lek, ucisk w brzuchu
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Ale skoro sie tego boisz a w szczególności pewnie samobójstwa to jesteś bardzo daleko od tego. Depresja to też stan rezygnacji wiec tam lęku przed popelnieniem samobójstwa nie będzie a raczej szczera chęć wynikajaca z rezyynacji.