Czy ktos z was ma jaskre? Ja mam podejrzenie, bo na tomografii oka cos mi wyszlo. Dno oka itd mam dobre, jedynie cisnienie w oczach mam w gornej granicy normy - 20 i teraz robilam pole widzenia ktore nie wyszlo raczej super idealnie, ale jeszcze z wynikiem nie bylam u okulisty.
Do okulisty trafilam z problemem mgly na prawym oku ktore juz minelo, a ta jaskra jakby wyszla przy okazji. Od tamtej pory mam ciagle schizy dotyczace oczu, ciagle o nich mysle i o tym jak widze, analizuje ciagle obraz ktory mam przed oczami, ciagle mysle o tym ze widze zarys swojego nosa, troche rzesy i brwi, mysle o moim polu widzenia, mam wrazenie ze ciagle sniezy mi obraz, nie umiem patrzec komus w oczy dluzej niz 3 sekundy bo wzrok mi sie rozjezdza... Mam wrazenie ze to moze byc nerwica i przez nia wszystko analizuje, ale z deugiej strony jednak w badaniach cos wyszlo i odkad pamietam prawie codziennie boli mnie glowa. Panicznie boje sie utraty wzroku, mysle o tym w kazdej minucie swojego zycia i juz nie daje rady, ciagle sie stresuje... Doradzcie cos, bo wykituje...
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Strach o oczy
- Celine Marie
- Zarejestrowany Użytkownik
Ja mam jaskrę,zrobiłam jakieś pół roku wcześniej badania u okulisty bo bardzo mnie boli od dwóch lat prawa strona głowy z uczuciem rozpierania na oko od środka,ponadto źle widzę,jak za mgłą ,mam bardzo dużo problemów ze wzrokiem ale wcześniej było ok (wcześniej czyli przed "najgorszą" nerwicą) dlatego okulista zabił mnie tą diagnozą bo nie spodziewałam się aż takiej choroby,zakraplam krople ale pewnie to tyle da co nic.Mam złe wyniki w polu widzenia,we wrześniu mam oct oczu...
"Już nie pamiętam prawie
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
Jak w dobrym wstać humorze
I coraz częściej kłamię
I sypiam coraz gorzej
Łatwiej mi
Nic nie mam, więc nie tracę nic
Strach to sieć pajęcza
Im bardziej uciec chcę
Tym mocniej trzyma mnie za karę"
- mike48
- Zarejestrowany Użytkownik
Hej, również przerabiałem różnego rodzaju "atrakcje" z oczami. Bóle, pieczenie, rozpieranie, śnieżenie, paski, kropki, błyski etc. Ciągle kontrolowałem ostrość i jakość wzroku. Im bardziej o tym myślałem tym było gorzej. Niekiedy wieczorem czułem takie zmęczenie oczu jakbym całą dobę spędził przed telewizorem. Również pojawiły się męty, które cały czas były i są, ale normalnie mózg je ignoruje, podczas skupienia się na nich nie dawały żyć. Zaliczyłem kilka wizyt u okulisty, badania wychodziły dobrze. Troche się uspokoiłem i aktualnie mam względny spokój z oczami. Przede wszystkim odpuść kontrolę oczu i na spokojnie pójdź do okulisty. Na razie jaskra jest tylko twoim przypuszczeniem, a twoje objawy to typowa nerwica.