Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Stosowanie leków a pokarmy
- eyeswithoutaface
- Moderator
Możesz jeść wszystko. Niektórzy nie polecają spożywania alkoholu, ale jak dotąd żadna interakcja między % a SSRI nie została udowodniona.
"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Interakcje jak interakcje bardziej chodzi mi o zwiększenie ilości leku w organizmie albo zmniejszenie niektóre pokarmy podnoszą lub hamują działanie leku Itak się zastanawiam czy znaczaco ? I czy to wygląda prawda?
- eyeswithoutaface
- Moderator
Gdyby jakikolwiek pokarm wpływał znacząco na przyjmowanie się SSRI w organizmie, dowiedziałbyś się tego od lekarza. Ewentualnie z ulotki. Ja niczego nie zmieniałam w swojej diecie biorąc SSRI i nie zauwazyłam, żeby cokolwiek zwiazanego z jedzeniem wpływało na działanie leku.
"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Dziękuję za odpowiedźeyeswithoutaface pisze: ↑19 czerwca 2017, o 12:03Gdyby jakikolwiek pokarm wpływał znacząco na przyjmowanie się SSRI w organizmie, dowiedziałbyś się tego od lekarza. Ewentualnie z ulotki. Ja niczego nie zmieniałam w swojej diecie biorąc SSRI i nie zauwazyłam, żeby cokolwiek zwiazanego z jedzeniem wpływało na działanie leku.