Zakladam temat o roli portu i wykonczenia fizycznego w leczeniu derealizacji /depersonalizacji. Jak na was to dziala? Bo ja mam zmienna opinie na ten temat to znaczy czasem jest tak ze czuje sie po cwiczeniach roznych lepiej a czesciej niestety czuje sie gorzej w sensie taki ze mam jakby wieksze namieszanie w glowie. Czuje sie jak bym przed chwila napompowal ustami materac wtedy zawsze jest takie typowe uczucie jak sie cos dlugo pompuje ustami. I nie wiem czemu tak mam ale sport u mnie nie zawsze daje rezultaty chioc nie powiem jak sie mocno zmecze to potem jest jakby kepiej ale czasem musze przerywac cwiczenia bo robi mi sie to uczucie jak po pompowaniu duzego balona ;p
Jak jest u was?
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Sport komu pomaga w derealizacji
-
- Odburzony i pomocny użytkownik
Ja jeszcze nie próbowałam sportu. Jak śniegu nie będzie to zacznę biegać.
Zobaczymy rezultaty.
Co do DD to nie zwracam na to gówno już uwagi. Bardziej się skupiam na tym, żeby zapomnieć o atakach paniki, lęku... o tej całej nerwicy. Bo to przez nią mam DD. Ataków już nie mam i uświadomiłam sobie, że zapomnienie tego wszystkiego to moje lekarstwo... Jakaś lobotomia by się przydała ;p

Co do DD to nie zwracam na to gówno już uwagi. Bardziej się skupiam na tym, żeby zapomnieć o atakach paniki, lęku... o tej całej nerwicy. Bo to przez nią mam DD. Ataków już nie mam i uświadomiłam sobie, że zapomnienie tego wszystkiego to moje lekarstwo... Jakaś lobotomia by się przydała ;p
"Nie dał nam Bóg ducha bojaźni, ale mocy i miłości, oraz trzeźwego myślenia"
-
- Odburzony Wolontariusz Forum
Ja szczerze mowiac nie widzialem zaleznosci miedzy wysilkiem czy uprawianiem jakiegos sportu a dd a probowalem tego rowniez. No ale lepiej miec ruch niz nie, sport to zdrowie ;D
-
Ja pogrywałem w unihokeja bo wlasnie bieganie ani rower mi nie przypadaly do gustu, a w ta gre zawsze lubilem grac. Wazne tez w koncu czerpac z tego przyjemnosc. A do biegania sie musialem zmuszac ;D darek a jakie ty cwiczenia wykonujesz? moze wysilkowe i sie hiperwentylujesz za bardzo?
-
Zapisz sie gdzies do klubu wtedy jest gdzie ;D Mowie calkiem serio ja w unihokeja gram w klubie ;D
-
No to moze dlatego no bo skoro swoje uczucie porownales do dmuchania materaca ustami to tak to by oznaczalo ze i tu sie hiperwentylujesz i dlatego moze sie tak czujesz oszlomiony po tym i jest ci gorzej