Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Smile

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
patex
Zarejestrowany Użytkownik

5 listopada 2017, o 14:34

A więc mam taki nietypowy problem otóż moim problemem jest także smutny wyraz twarzy :D często w pracy ludzie pytają się mnie dlaczego jestem smutna ,a ja nie wiem o co im chodzi ,bo moj wyraz twarzy jest nawet smutny kiedy po prostu skupiam się na robocie a nie myślę o niczym 😂 czy są jakieś ćwiczenia na to żeby to poprawić?czy mam się po prostu częściej uśmiechać i to wejdzie mi w nawyk?
Awatar użytkownika
eyeswithoutaface
Moderator

5 listopada 2017, o 15:16

Ale po co właściwie chcesz zmieniać swój wyraz twarzy zamiast go zaakceptować? :) Az tak Cię rusza opinia innych osób?
Uśmiechanie się często na pewno wiele by zmieniło w ogólnym odbiorze Twojej osoby, ale żeby zmienić rysy twarzy to chyba musiałabyś się poddać operacji plastycznej :DD
"Nie pytaj, czego potrzebuje świat. Zapytaj raczej, co sprawia, że ożywasz, i zrób to.
Bo to, czego świat potrzebuje, to ludzie, którzy budzą się do życia."
patex

5 listopada 2017, o 15:42

No dobra...xd a co z tym że mało chce mi się gadać? Tzn czuje takie jakby zmęczenie jak trochę pogadam z kimś nie wiem jak to nazwać :D i opadające powieki,mam z nim straszny problem,tak koło 16 czuje jakbym miała po 2 kg ciężaru na nich,czy ktoś miał podobnie?:D
Dominik.O

5 listopada 2017, o 15:55

Jesteś zmęczona od udawania.Boisz się być sobą,bo myślisz,że nikt Ciebie nie zaakceptuje takiej, jaka jesteś a to nieprawda.Zdejmij "maskę" ze swojej twarzy,spróbuj nie udawać,nie bój się być sobą a będzie Ci lżej.
"Pamiętaj,że mamy do czynienia jedynie z myślami a myśli mogą zostać zmienione.Gdy zmieniamy nasze myślenie,zmieniamy naszą rzeczywistość"
patex

5 listopada 2017, o 19:23

Chciałabym być osoba pozytywnie zakręcona ,żeby ludzie ciągnęli do mnie bo bym zarażała swoim optymizmem,o taka chciałabym być :)
Awatar użytkownika
Erni_k

5 listopada 2017, o 19:40

A ja chciałbym być tygrysem i mieć paski...
Ja też kiedyś na siłę próbowałem, ale nie czułem się swojo... jak zaprzestałem i zacząłem być sobą, co prawda mniej ludzi przy mnie zostało, wtedy często widać kto jest kim. Najgorzej było w "nowej" pracy... porobiłem miesiąc próbny i pytania "podoba Ci się?" ja mówie -podoba, "no bo jakoś tak nie widać", -to że mi się podoba to nie znaczy że mam skakać i krzyczeć łooo panie ale tu fajnie, ale mi się podoba, zostaje na zawsze hurraa!!! taki po prostu jestem. Zaakceptowali, przywykli i jest OK. Tobie też radzę być sobą, nikim innym na siłę
ODPOWIEDZ