Ogłoszenia
➤ Pierwszy raz z zaburzeniem? >>>> Mechanizm zaburzeń
➤ Jeżeli szukasz Wiktora, to wejdź na stronę - emocjobranie.pl
➤ Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
➤ Pierwszy raz z zaburzeniem? >>>> Mechanizm zaburzeń
➤ Jeżeli szukasz Wiktora, to wejdź na stronę - emocjobranie.pl
➤ Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Słabszy dzień? Kryzys? Ogólne pytanie? Wyżal się swobodnie.
-
ma.jka
- Zarejestrowany Użytkownik
Hej przychodze do was z pytaniem. Czy mieliście bądź macie takie cos, że przy wdechu serce przyśpiesza a przy wydechu jest jakby chwilowa pauza i dalej bije normlanie? Jak wstrzymuje oddech tętno jest takie same. Pytałam chatu i teoretycznie jest to zjawisko fizjologiczne nazywane arytmia zatokowa oddechowa. Prosze o wzięcie tego pytania z powagą. Naprawde wolałabym o cos takiego nie pytać i sie tym nie martwic ale strach bierze góre. Dodam, że nie odczuwam tych zmian jakos wewnetrznie tylko wtedy jak sama mierze sobie tetno palcem na szyji. Ekg mialam robione 2 razy, raz na początku moich objawow nerwicowych i ostatni raz rok temu. Dziękuje za wszystkie odpowiedzi i życze milego dnia
-
laura503@interia.pl
Wiktor to założyciel tego forum
Ty też masz nerwice, jak mogę spytać? Jeśli nie chcesz to nie odpisuj na to. Chciałam Ci podziękować, że w kryzysie mi odpisywałeś.
- Wiór
No to jeszcze nie miałem przyjemności
Ja tu jestem trochę gościnnie.
Miło że pytasz i cieszę się, że już jest lepiej
- Plathon
Laura sądzę, że dominują tu osoby walczące z zaburzeniami. Jedni dopiero zaczynają przychodząc na forum, drudzy stanęli na nogi a inni się poddali? Ja np. z nerwicą mierzę się od dziecka i nie mogę oprzeć się wrażeniu, że przegrywam i przede mną nie ma już nic! 
Gorąco was pozdrawiam!
Gorąco was pozdrawiam!
-
laura503@interia.pl
Plathon pisze: ↑27 lipca 2026, o 00:37Laura sądzę, że dominują tu osoby walczące z zaburzeniami. Jedni dopiero zaczynają przychodząc na forum, drudzy stanęli na nogi a inni się poddali? Ja np. z nerwicą mierzę się od dziecka i nie mogę oprzeć się wrażeniu, że przegrywam i przede mną nie ma już nic!
Gorąco was pozdrawiam!
Też mam takie momenty. Trzymam kciuki za Ciebie mocno i tak samo mam od dziecka nerwice.
-
laura503@interia.pl
-
laura503@interia.pl
Niestety to fakt, pamiętam czasy gdzie powiedzmy „tętniło tutaj życiem” nie wiem czy to dobrze czy nie, ale tak było i czat był pełen ludzi i szło zawsze z kimś pogadać, a teraz widzę, że wątki wgl stoją w miejscu prawie i nie ma nikogo na czacie. Ale może to dobra oznaka, bo mamy nie żyć nerwica lękowa
-
Spokoj
Ratunku. Ma ktoś bóle podbrzusza na tle nerwowym. Wiercenie, parcie na 2, skurcze, kłucie, wzdęcie. Ja oszaleje
Wyrasta wokół mroczny las, osacza z każdej strony. A martwy bezruch ostrzem tną złowieszcze skrzeki wrony. Na ucho coś mi szepcze strach, lecz nigdy nie odpowie, gdzie wyrósł ten złowrogi las - czy tylko w mojej głowie?
-
laura503@interia.pl
Rozumiem, niestety często musimy mierzyć się z samym sobą i po prostu odpuścić sobie, a to najcięższe w tej drodze po prostu odpuścić.
-
laura503@interia.pl
- Wiór
No właśnie. Ja sobie życie tak dostosowałem, żeby zmniejszyć ilość sytuacji, które wyzwalają objawy. To chyba znaczy, że się pogodziłem z tym, że nie da się tego rozwiązać. Ale co zrobić.