Cześć!
Trafiłam do psychiatry po wizycie na sorze i wielu lekarzach, zaczęło się od duszności, jakbym nie mogłam złapać powietrza do końca, odbijaniem się i płakaniem ze strachu że coś mi się stanie. Ekg, rtg płuc, morfologia, wszystko wyszło w normie.
Psychiatra przepisał mi asertin 50. Przez pierwszy tydzień brałam 0,5 tabletki i psychicznie czułam się lepiej natomiast nadal miałam duszności. Od 6 dni biorę całą tabletkę asertinu, duszności się nasily, doszło mrowienie całego ciała, skoki pulsu i ciśnienia oraz okropny ból głowy.
Psychicznie czuję się dobrze, już nie płaczę i jestem spokojniejsza, natomiast te somatyczne objawy i skutki uboczne są bardzo irytujące i nie dają mi normlanie funkcjonować.
Jak było u was z tego typu lekiem? Czy dać sobie czas i przemęczyć się te 2-3 tyg?
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Skutki uboczne leków
Regulamin forum
Uwaga! Attention! Achtung! 注意广告!
Ten dział poświęcony jest materiałom forumowym, służą one "do odczytu" czyli nabywania informacji i ewentualnie komentarza. Nie opisuj tu swojej historii, objawów i nie zadawaj pytań o zaburzenia.
Jeśli masz taką potrzebę przejdź na stronę główną forum - Kliknij - do sekcji FORUM DYSKUSYJNE, tam masz dostępnych wiele działów do rozmów, pytań itp.
Uwaga! Attention! Achtung! 注意广告!
Ten dział poświęcony jest materiałom forumowym, służą one "do odczytu" czyli nabywania informacji i ewentualnie komentarza. Nie opisuj tu swojej historii, objawów i nie zadawaj pytań o zaburzenia.
Jeśli masz taką potrzebę przejdź na stronę główną forum - Kliknij - do sekcji FORUM DYSKUSYJNE, tam masz dostępnych wiele działów do rozmów, pytań itp.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Ja stosuję ten lek od 12 dni. Moje objawy nerwicowe nasiliły się. Możliwe ze sama je nakręciłam w strachu przed lekiem i skutkami ubocznymi. Naczytałam się, że trzeba wytrwać te 3 tygodnie i tak też chcę zrobić mimo że czasem jest na prawdę źle. Ja jednak jestem pewna że moje objawy są nasileniem lęku a nie fizjologicznym stanem. Sama się nakręcam niestety. Oczywiście jeśli miałabym wątpliwości że mój stan jest spowodowany jakąś nietolerancją lęku tu bym to skonsultowała z lekarzem po prostu. Jeśli ty masz wątpliwości to może skonsultuj się, tym bardziej że masz wysokie ciśnienie.