Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
-
aluna
- Zarejestrowany Użytkownik
26 października 2017, o 13:05
Witam

Jeśli ten wątek był już poruszany to bardzo proszę o odesłanie mnie do niego. W ostatnim czasie męczą mnie dodatkowe skurcze. Są one sporadyczne i w różnych sytuacjach się pojawają, czasami siedzę sobie, nic nie robię i nagle czuje takie kopnięcie w klatce piersiowej, tak jakby moje serce walneło dwa razy lub zgubiło rytm. Zastanawiam się, czy jest czym się martwić? Mam nerwicę lękową już od długiego czasu i za każdym razem gdy się to dzieje, od razu mam ochotę pobiec do kardiologa żeby mnie zbadał

Czy ktoś z was też to ma?
-
nigra88
26 października 2017, o 23:00
Tak, wiele z nas to ma. Ja często. Luz.W nerwicy to normalne, możesz isc do lekarza ale nawet jeśli to Ci wyjdzie w badaniu to nie musi oznaczać choroby serca bo to jest po prostu objaw somatyczny nerwicy.
Nic się od tego nie dzieje. Na forum w wieku miejscach o tym ludziska pisali już.
"Zastanów się, przed czym chroni cię twój strach, a zgodzisz się ze mną. I zobaczysz swoje szaleństwo."
-
zrezygnowana
27 października 2017, o 08:21
nigra88 pisze: ↑26 października 2017, o 23:00
Tak, wiele z nas to ma. Ja często. Luz.W nerwicy to normalne, możesz isc do lekarza ale nawet jeśli to Ci wyjdzie w badaniu to nie musi oznaczać choroby serca bo to jest po prostu objaw somatyczny nerwicy.
Nic się od tego nie dzieje. Na forum w wieku miejscach o tym ludziska pisali już.
Kiedyś mi lekarz powiedział,że nawet u człowieka bez nerwicy takie skurcze występują,więc nie martwe się wiem,że jest to nieprzyjemne ale od tego się nie umiera.
-
Iwona29
- Dyżurny na forum Odważny VIP
27 października 2017, o 21:30
Kazdy ma z nas.
Ja to nawet się przyzwyczaiłam bo kilka dni potrafie miec po kolei i wali raz za razem a nawet jedno przez drugie co naprawde mnie przeraza wtedy.
Ale żyje i tym się pocieszam ze nie 1szy i nie ostatni raz mam.
Walcz ! Nie uciekaj bo wygrasz

Jak nie Ty to kto.
" Będziesz kiedyś bardzo szczęśliwa,powiedziało życie...Ale najpierw sprawię, że będziesz silna"

✌