Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Sercowo nerwicowe objawy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Julcia66
Zarejestrowany Użytkownik

20 stycznia 2019, o 15:28

Co w sytuacji kiedy nie odczuwa się leku jako leku takiego samego w sobie a po prostu złość na objaw jakim jest dyskomfort w oddychaniu takim pełna piersią i myśl taka żeby to ustąpiło i dało żyć normlanie .Jestem przez wizyta u kardiologia która będzie 8 lutego i czuję się wewnetrznie zdrowa nie mam żadnych mysli typu że rąk zawał bo ten objaw mi towarzyszy już 3 tydzień i jak się mega uspokoję to przechodzi jednak wraca i chciałbym poznać sposób technikę która raz na zawsze go wygodni nawet jeśli ma to trwać tydzień dwa czy miesiąc proszę o poradę
życie

20 stycznia 2019, o 15:30

A stosujesz oddychanie przeponowe? Bo to chyba najlepsze lekarstwo.
Wczoraj byłem bystry
i chciałem zmieniać świat.
Dziś jestem mądry,
więc zmieniam siebie.
Rumi
Julcia66

20 stycznia 2019, o 16:16

Nie stosowałam ale spróbuję i liczę na to że jak się wycisze tak na 200% to mi minie
Awatar użytkownika
Solkan36

22 stycznia 2019, o 20:34

[Qquote=Julcia66 post_id=188882 time=1547997419 user_id=12253]
Nie stosowałam ale spróbuję i liczę na to że jak się wycisze tak na 200% to mi minie
[/quote]

Za każdym razem jak Cię łapią duszności oddychaj przeponą, przez nos. I staraj się mimo dużych checi nie łapać głeboko powoetrza przez usta bo to jeszcze bardziej potęguje ten brak tchu. Niestety pod wpływem stresu czy lęku napinają nam się mięśnie klatki i szyji i taki jest potem efekt.
Face Your Fear And Live Your Dream ;witajka
Julcia66

24 stycznia 2019, o 08:01

Dzięki spróbuję. Jestem już bardzo zmęczona tym objawem czy chorobą czy cokolwiek to jest bo nie mogę przez to sie wyluzować.W nocy jak się przebudziła mam to palpitacje ale takie dziwne jak by cała lewa strona pulsowała za wszelką cenę się uspokajam i przechodzi idzie pół nocy tak miałam masakra 🤔🤔🤔
Awatar użytkownika
Solkan36

24 stycznia 2019, o 18:23

Julcia66 pisze:
24 stycznia 2019, o 08:01
Dzięki spróbuję. Jestem już bardzo zmęczona tym objawem czy chorobą czy cokolwiek to jest bo nie mogę przez to sie wyluzować.W nocy jak się przebudziła mam to palpitacje ale takie dziwne jak by cała lewa strona pulsowała za wszelką cenę się uspokajam i przechodzi idzie pół nocy tak miałam masakra 🤔🤔🤔
Poszukaj na Youtube treningów relaksacyjnych np Schulza lub Jacobsona. Powinno troszke pomóc przy systematycznym stosowaniu, qq oczywiście nie od razu. A w nocy nie walcz z objawami bo to jeszcze bardziej powoduje napinanie mięśni, może lepiej machnij ręką na to i odpuść sobie. Nawet jak Ci od razu nie wyjdzie
To chociaż spróbuj i zobacz co się stanie. I tak za każdym razem aż przyjedzie ten momemt że się uda.
Face Your Fear And Live Your Dream ;witajka
ODPOWIEDZ