Hej, jakis czas temu bylam u kardiologa, mam potwoerdzona arytmie, chociaz anatomicznie serce jest zdrowe. Arytmia niegorzna i nie szkodzi mojemu sercu. Dostalam leki ale niw biore ich bo... zaobserwowalam ze w spoczynku mam bardzo niskie tetno. Dzis spadlo nawet do 49. Takie mam tylko lezac czy siedzac. W ruchu jest ono wyzsze.
Czy ktos z was tez ma takie tetno ? Czy mam sie z tym zglosic zjow do kardiologa ?
Boje sie.
Nie mam zadnych objawow niskiego tetna
Nie mdleje nie mam dusznosci nie kreci mi sie w glowie
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Serce
- Sylwek94
- Zarejestrowany Użytkownik
Heeej, młodzi ludzie w spoczynku maja niskie tętno i to jest normalne... Ja często na siedząco mam 52-55...na leżąco 48. Na holterze w czasnie snu miałem 42. Wg mnie to nie jest groźne, jednak myślę że dobrze byłoby o to spytać lekarza jeśli to nie problem dla Ciebie.
"To co nas nie zabije, uczyni nas silniejszymi."
-
Tyle ze ja juz taka mloda nie jestem, mam 34 lata. Martwi mnie to. Chociaz pamietam ze mialam tak juz dawniej i zlewalam.Sylwek94 pisze: ↑27 czerwca 2021, o 19:07Heeej, młodzi ludzie w spoczynku maja niskie tętno i to jest normalne... Ja często na siedząco mam 52-55...na leżąco 48. Na holterze w czasnie snu miałem 42. Wg mnie to nie jest groźne, jednak myślę że dobrze byłoby o to spytać lekarza jeśli to nie problem dla Ciebie.
Mialam holter 8 lat temu i tam najniżej serce mi bilo 37 nikt sie nie przyczepil. W maju tego roku tez kardiolog stwerdzil ze anatonicznie serce mam zdrowe. Moze pojde jeszcze raz.
-
Nie przejmuj się. Mi na holterze wyszło najniższe w nocy 39. W spoczynku jak siedzę ok. 50-60. Jak leżę w łóżku wieczorem to spada nawet poniżej 50 zanim zasnę. Dałem sobie spokój z mierzeniem.
Podczas spaceru puls ok 80.