Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Pytanie prosze dajcie odpowiedz
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Witam. Prosze napiszcie czy wy tez tak macie ze Chcecie cos zlego zrobic a nie robicie bo jestescie bardzo moralni i was to ciagle dreczy bo CHcecie? Czy jest to typowe w nerwicy? Bo mnie ciagle dreczy mysl musisz byc.... bo chcesz to zrobic
a tak naprawde nie chce nawet o tym myslec. Nie wiem czy logicznie sie wyraziłam
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Zgadza się glowa podsyła że chcesz coś zrobić ale ogólnie to tego nie zrobisz bo nie chcesz, świadomie wiesz ze tego nie zrobisz. Domyślam się że to daje w kość, może spróbuj sprawdzac te myśli i znajduj się w sytuacjach dogodnych do uczynienia tego co podsyła głowa. Wtedy się przekonasz ze na pewno nie jesteś w stanie tego zrobić.Alicja 32 pisze: ↑18 marca 2021, o 16:44Witam. Prosze napiszcie czy wy tez tak macie ze Chcecie cos zlego zrobic a nie robicie bo jestescie bardzo moralni i was to ciagle dreczy bo CHcecie? Czy jest to typowe w nerwicy? Bo mnie ciagle dreczy mysl musisz byc.... bo chcesz to zrobica tak naprawde nie chce nawet o tym myslec. Nie wiem czy logicznie sie wyraziłam
-
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Nie można siebie "karać" za myśli na które nie masz wpływu. ( świetny jak zawsze wpis Ciasteczko gdy-asne-nam-nie-t6333.html ).Alicja 32 pisze: ↑18 marca 2021, o 16:44Witam. Prosze napiszcie czy wy tez tak macie ze Chcecie cos zlego zrobic a nie robicie bo jestescie bardzo moralni i was to ciagle dreczy bo CHcecie? Czy jest to typowe w nerwicy? Bo mnie ciagle dreczy mysl musisz byc.... bo chcesz to zrobica tak naprawde nie chce nawet o tym myslec. Nie wiem czy logicznie sie wyraziłam
To jest coś co większość osób tutaj powinna sobie wreszcie uzmysłowić tj. że my odpowiadamy za nasze wybory i czyny, a nie za myśli.
Emocje i myśli są wynikiem różnych stanów które aktualnie doświadczamy, są jakby ilustracją tych stanów, tego co się nas dzieje ( oczywiście chodzi mi o myśli automatyczne, takie które pojawiają się bez waszej woli ) i co za tym one mają prawo sobie być różne, nawet najgłupsze, najdziwniejsze, niekiedy wręcz moralnie złe, ale to są TYLKO myśli.
Dręczy Cię ta myśli ponieważ gdy po raz pierwszy pomyslałaś o tym czymś to uznałaś, że nie możesz o tym myśleć i że musisz coś z tym zrobić, a ustawiając sobie taką silną niezgodę na coś co jest naturalną sprawą i nie masz na to wpływu, ustawiłaś sobie nerwicowe wyczulenie i zainteresowanie tym tematem dlatego ta myśl zaczęła "rosnąc" w Twojej głowie, bo dałaś jej dokładnie to co powoduje, że jakieś myśli stają się natrętne tj. zaintresowanie.
https://www.czlowiekczujacy.pl
Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.
Niestety nie jestem w stanie odpowiadać na wszystkie wiadomości na priv, dlatego zrobiłam bloga.