Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Forum dotyczące derealizacji i depersonalizacji.
Dzielimy się tutaj naszymi historiami, objawami, wątpliwościami oraz wszystkim co nas dręczy mając derealizację.
Dopisz się do istniejącego tematu lub po prostu jeśli chcesz stwórz nowy własny wątek.
-
smutna111
- Zarejestrowany Użytkownik
9 kwietnia 2018, o 11:10
Hej, ogólnie chce sie zapytać czy psychoterapia mi pomoże zwalczyć DD? Bo mi moja psychitrka powiedziała ze mam takie male zaburzenie ze nie potrzebuje psychoterapi a ja z tym walcze 7 miesięcy i sama nie daje rady potrzebuje bardzo psychoterapii myślę ze ona mi bardzo pomoze co myślicieli? Jak komuś pomogła to proszę mi napisać jak to jest itd.
Proszę o odpowiedz

-
katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
9 kwietnia 2018, o 11:19
Witaj, jeśli czujesz, że sama nie dajesz sobie rady dlaczego nie skorzystać z terapii? Nie zaszkodzi, a zawsze może pomóc wrócić szybciej do formy

jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
-
nocenadnie
- Odburzony i pomocny użytkownik
10 kwietnia 2018, o 00:16
smutna111 pisze: ↑9 kwietnia 2018, o 11:10
Hej, ogólnie chce sie zapytać czy psychoterapia mi pomoże zwalczyć DD? Bo mi moja psychitrka powiedziała ze mam takie male zaburzenie ze nie potrzebuje psychoterapi a ja z tym walcze 7 miesięcy i sama nie daje rady potrzebuje bardzo psychoterapii myślę ze ona mi bardzo pomoze co myślicieli? Jak komuś pomogła to proszę mi napisać jak to jest itd.
Proszę o odpowiedz
Masz dwa wyjścia z tej sytuacji internet to skarbnica ogromnej wiedzy, jesteś tu już na forum ekipa Divovic przedstawia wiedzę w sposób praktyczny, którą nabyli z książek, artykułów i tak dalej. Jeśli jakoś tego nie pojmujesz do końca możesz zasięgnąć się takich tytułów książek jak "Pokonałem nerwice" czy "W pułapce myśli", każdy z nas tak jakby szuka słów które do niego trafią jeden przy wyjściu z zaburzenia potrzebuje poprostu "zjebki" a drugi potrzebuje słownictwa filozoficznego i tak dalej, jest to indywidualna sprawa a dość ciekawie się wychodzi z zaburzenia o własnych siłach.
Psychoterapia może ci pomóc jak najbardziej może jest to akurat sposób, który ci pomoże o wiele lepiej niż przeczytanie kilogramów książek.
Łap się wszystkiego aż znajdziesz rozwiązanie

Zaburzenie to tylko twoja projekcja. Nie wierzysz? Przekonaj się sam!