Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Psycholog kliniczny - rozpoznanie schizofreni

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
p.karnia1
Zarejestrowany Użytkownik

19 maja 2018, o 20:22

Cześć, zastanawiam się czy psycholog kliniczny i terapeuta pd w jednym w ciągu 3 miesięcy spotkań po jednym tygodniowo rozpoznał by schizofrenie? Powiedziała że napewno nie mam po 3 miesiącach ale temat dalej wraca :( Nic bardziej mnie nie męczy jak natłok myśli, a nie tyle natłok co nie przerwany dialog wewnętrzny.. Wszystko i wszystkich wkoło cały czas analizuje. Rozwiam z kimś to nie skupiam się na rozmowie tylko odrazu analizuje, np czemu on tak mówi, a może mi zazdrości, a może to a może tamto.. Ciężkie do opisania ale nie potrafię przestać wszystkiego analizować..
Per aspara ad astra
Awatar użytkownika
Adrian99
Zarejestrowany Użytkownik

19 maja 2018, o 20:51

p.karnia1 pisze:
Cześć, zastanawiam się czy psycholog kliniczny i terapeuta pd w jednym w ciągu 3 miesięcy spotkań po jednym tygodniowo rozpoznał by schizofrenie? Powiedziała że napewno nie mam po 3 miesiącach ale temat dalej wraca :( Nic bardziej mnie nie męczy jak natłok myśli, a nie tyle natłok co nie przerwany dialog wewnętrzny.. Wszystko i wszystkich wkoło cały czas analizuje. Rozwiam z kimś to nie skupiam się na rozmowie tylko odrazu analizuje, np czemu on tak mówi, a może mi zazdrości, a może to a może tamto.. Ciężkie do opisania ale nie potrafię przestać wszystkiego analizować..

Hej, ja mialem podobnie, jak się trochę wyciszysz pod względem lęku to to też się ogarnie
Awatar użytkownika
eiviss1204
Odburzony Wolontariusz Forum

19 maja 2018, o 21:06

Adrian99 pisze:
19 maja 2018, o 20:51
p.karnia1 pisze:

Hej, ja mialem podobnie, jak się trochę wyciszysz pod względem lęku to to też się ogarnie
Patryk, Wiktor jest na psychologii klinicznej malo tego pracuje obecnie w szpitalu psychiatrycznym :)
A co do schizofrenii to nawet lekarz internista zauwazylby ze cos jest nie tak, ludzie ktorzy z Toba mieszkają w trakcie epizodu paranoidalnego (czy jak to sie mowi) ty bys tego nie ukryl jak np nerwicy to jest ciezka choroba.
Zresztą wiele razy rozmawiales juz z Wiktorem gdyby cos zauwzyl to by Ci o tym napisal :)
Szukasz dobrych naturalnych kosmetyków? Lub masz jakiś problem skórny?
A może potrzebujesz kremu z magnezem, na zmęczoną skórę i zarazem duszę?

Obrazek Daj sobie prawo do relaksu i bycia coraz piękniejszą!
Pozwól sobie doradzić i zgłoś się do mnie :)
ODPOWIEDZ