Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Lęk przed połykaniem antybiotyków/leków.

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
kasiaaaaka
Zarejestrowany Użytkownik

17 kwietnia 2015, o 15:36

Ja schizofrenię też miałam, jak słyszałam jakiś dźwięk i pytałam np chłopaka "słyszałeś"? a on mówił, że nie to dostawałam ataków paniki bo byłam pewna że coś ze mną nie tak. Takie tłumaczenia a trudno najwyżej będę uspokojały mnie, ale tylko na chwilę. Później znowu lęki powracały. W nerwicy potrzebna jest dobra terapia, i też trzeba samemu z tym walczyć.
znerwicowana_ja

14 czerwca 2020, o 12:56

Wiem, że to bardzo stary temat ale odświeżam ponieważ kilka dni temu okazało się, że mam helicobacter i musze przejść antybiotykoterapie i szczerze to bardzo się boję. Ponieważ wiele lat temu po antybiotyku który dostałam na angine uczulilam się na penicyline i miałam zagrzybione płuca i było generalnie bardzo, bardzo źle ze mną, od tamtej pory unikam antybiotyków jak ognia, bardzo się boję że teraz sytuacja się powtórzy, wiem że nie mam wyjścia, bo helico mi dokucza mam bóle i inne objawy więc antybiotyk muszę wziąć ale tak się boję że nie wiem jak to przezwyciężyć.
"Kiedy inni oczekują od nas, że staniemy się takimi, jakimi oni chcą żebyśmy byli, zmuszają nas do zniszczenia tego, kim naprawdę jesteśmy. To dosyć subtelny rodzaj morderstwa. Większość kochających rodziców i krewnych popełnia je z uśmiechem na twarzy".
Jim Morrison
anonim123

16 czerwca 2020, o 00:41

znerwicowana_ja pisze:
14 czerwca 2020, o 12:56
szczerze to bardzo się boję.
Nie jesteś w tym sam / sama. Też boję się brać leków, zwłaszcza na ból głowy, bo boję się że nie poczuję pogorszenia stanu, przez co nie będę w stanie wezwać pomocy.
ODPOWIEDZ