czy komuś ten lek pomógł na trzęsące się ręce, pocenie się, wysokie ciśnienie i uczucie gorąca?
jeśli tak, to w jakiej dawce?
Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Propranolol ( PROPRANOLOL )
-
- Zarejestrowany Użytkownik
Mam tachykardię, lekarz przepisał mi propranolol na obniżenie pulsu. Przeczytałem w ulotce że lek ten obniża również ciśnienie, a ja ogólnie mam niskie ciśnienie, więc nie wiem czy to brać, czy coś może mi się stać. Ktoś też tak ma? Ogólnie w ciągu dnia puls dochodzi mi do 200ud/min i to nie podczas wysiłku fizycznego. Jest to strasznie męczące. Badania w porządku...
Can someone tell me I'm not going crazy?

The thoughts in my head make me hate me

Maybe I'm too far from saving

-
- Nowy Użytkownik
Jak mnie kardiolog zobaczył, powiedziałam, że mam zaburzenie lękowe, lęk przed cisnieniomerzem
i przysłali mnie z badań pracowniczych, bo miałam ciśnienie 160/110, a normalnie jestem/ byłam(?) niskociśnieniowcem. Od tego czasu panicznie boję się tego diabelskiego urządzenia i nie mogę sama zmierzyć, nie mogę znieść tego pikania, dopompowywania...
zmierzył mi sam stetoskopem, było 140/90, stwierdził, że całkiem ładnie jak na zmierzenie u lekarza, zalecił badania, brać większe dawki magnezu, ashwagandę, przy kołatania Propranolol 10. I zastanawiam się czy propranolo obniża również ciśnienie? Świetnie działa u mnie na puls, kołatania, uspokajam się przy nim.

-
Ten propranolol bierzesz doraźnie czy na co dzień? Odczuwasz jakieś działania niepożądane? Dobrze uspokaja puls?Sol1983 pisze: ↑20 czerwca 2024, o 04:21Jak mnie kardiolog zobaczył, powiedziałam, że mam zaburzenie lękowe, lęk przed cisnieniomerzemi przysłali mnie z badań pracowniczych, bo miałam ciśnienie 160/110, a normalnie jestem/ byłam(?) niskociśnieniowcem. Od tego czasu panicznie boję się tego diabelskiego urządzenia i nie mogę sama zmierzyć, nie mogę znieść tego pikania, dopompowywania...
zmierzył mi sam stetoskopem, było 140/90, stwierdził, że całkiem ładnie jak na zmierzenie u lekarza, zalecił badania, brać większe dawki magnezu, ashwagandę, przy kołatania Propranolol 10. I zastanawiam się czy propranolo obniża również ciśnienie? Świetnie działa u mnie na puls, kołatania, uspokajam się przy nim.
Z tego co czytałem na internecie obniża lekko ciśnienie. Ale w sumie to dobrze, bo jak zawsze miałem niskie, tak teraz co nie zmierzę to wysokie, a o pulsie to już nie mówię.
Can someone tell me I'm not going crazy?

The thoughts in my head make me hate me

Maybe I'm too far from saving

- moho
Z ulotki wynika że to lek tylko na zmniejszenie ciśnienia. Ja jestem nadciśnieniowiec i biorę Vivance 10mg i Bisoratio 5 mg, doskonale lekarz wpasował bo praktycznie po 2 dniach brania ciśnienie mam już prawidłowe. Wcześniej miewałem po 170/120 z wysokim pulsem powyżej 100, także ciśnienie zawałowe. Teraz jest idealne prawie, troszkę zawyżone bywa ale i tak czuję że jest lepiej i jak mierzę to zwykle jest idealne. ktoś tu wspomniał o zaburzeniach pozapiramidowych, ja miewam też dziwne tiki czasami, nie wiem czy to ma związek, ale czy ten lek mógłby na takie tiki pomóc?
-
- Nowy Użytkownik
freaky man propranolol biorę bardzo rzadko, doraźnie. Wycisza, uspokaja, obniża ciśnienie, uspokaja puls i kołatanie. To stary, dobry lek, brała go moja mama, która również go sobie chwali. Kiedyś neurolog zalecił mi go na objawy nerwicowe ( odczucie stukania w głowę), twierdził, że jako nerwicowiec mogę go brać i pół roku, żeby się wyciszyć, ale brałam może z 3 tygodnie...? Tylko że ja lubię ćwiczyć, biegać, tam jest normalnie puls podwyższony, więc żeby nie korelował z aktywnością fizyczną, brałam go albo rano, albo na noc ( ćwiczę po pracy, wieczorem).