Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Problemy z jedzeniem i trzesienie

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
patryska
Zarejestrowany Użytkownik

23 marca 2015, o 08:18

Witam. Jestem tu nowa i nerwice tez mam wsumie od niedawna. Wasze posty bardzo mi pomogły, ale na te dolegliwości nie znalazłam odpowiedzi.. Wiem, że to jest od nerwów, ale pytanie brzmi jak to przezwyciezyc.. Otoz tak.. Gdy mam atak paniki zawsze sie trzese, a szczegolnie moje nogi, to normalne.. Ale ostatnio od paru dni odrazu po przebudzeniu zaczynam sie tak trzas.. Czuje lekki stres w brzuchu ale staram sie myslec pozytywnie i wyluzowac ale to dalej jest.. Przez jakies 15-20 minut.. To jesteczace tak z rana.. Pytanie co z tym zrobic i jak to powstrzymac.. Moja nastepna dolegliwosc to ze gdy poczuje chociaz najmniejszy stres, mam takie dziwne uczucie w brzuchu (takie z nerwow) no i przez to odechciewa mi sie jesc.. Nie raz jestem glodna, brUch z glodu boli.. Ale nie zjem bo mam jakas blokade.. Nie moge myslec czasem o jedzeniu.. Az niedobrze sie robi.. I tak samo mam ostatnio ciagle rano.. I zmuszam sie do zjedzenia kanapki potem caly dzien nic nie jem i potem moze zjem cos malego... Pomocyy.. Jak ja mam nie czuc sie tak.. Ja chce jesc, nie czuc nerwow.. Jak mysle ze mam wstac rano i zjesc to az takie uczucie nerwu w brzuchu mnie lapie na chwile.. Gdy to pisze tez je mam i nogi mi sie trzesa.. Czesto mam takie uczucie tez gdy pomysle o domu.. Ze mam tam isc.. Lub ze z pokoju musze do kuchni.. Tutaj wydazylo sie troche nie milych rzeczy, wiadomo.. No i te ataki tez tu byly.. Jak sprawic zeby nie czuc takiego nerwu w brzuchu na sama mysl? Pomozcie.. Zle mi z tym
Awatar użytkownika
splątana

23 marca 2015, o 13:02

Problemy z jedzeniem to częsty problem przy nerwicach, zaburzeniach lękowych. Sama teraz mam okres kiedy zmuszam się wręcz cokolwiek przełknąć, tak z rozsądku. Tylko myslę że skoro nie mogę nie będę się zmuszać. Kiedy nerwy opadają, myśli idą na bok, czymś się zajmę głód przychodzi i wtedy jest okazja żeby się naładować. Chcę tylko dodać że nie tylko Ty tak masz , objawy mogą być na prawdę najróżniejsze. Przydadzą się na pewno audycje https://www.youtube.com/channel/UCcpYOp ... E6nfeebGNA. To jest lek na całe zło ;) Pozdrawiam
Awatar użytkownika
patryska

25 marca 2015, o 08:51

A co z tymi trzesiawkami co rano? Codziennie rano budze sie i odrazu sie trzese nawet przy dobrym samopoczuciu...
Awatar użytkownika
Thori

27 marca 2015, o 00:46

Jak nie jesz, to organizm jest osłabiony. Wstajesz, wiesz, że musisz coś zjeść i zaczynasz się stresować no i się trzęsiesz. Norma.
Ja w stresie potrafiłam nie jeść przez 5-7 dni. Tylko herbata, cola i fajki.
ODPOWIEDZ