Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Prośba do Covidowcow
-
- Odważny i aktywny forumowicz
Ja jestem półtora miesiąca po i nie mam w ogóle objawów, minęły po około tygodniu wszystkie, ale tez było tak jak u Martynki, ze w covidzie był pełen luz i spokoj a potem walnął stres i jakieś bóle rak i nóg, osłabienie itp., ale ja uważam, ze to od nerwicy. I jeszvze miałam dwie opryszczki po, jedna minęła i za chwile druga wiec może faktycznie organizm lekko osłabiony, ale jednak obstawiam na objawy nerwicy 

-
- Zarejestrowany Użytkownik
Kochani jak tam się czujcie po covidzie? Ja jestem prawie 2 miesiące po i dokuczaja symptomy po-covidowe.. Do tego o ile miałam już długi czas spokój z nerwica, tak teraz czuję że uderza i to na hipochodrie :/
-
-
Dziewczyny chyba też przeszłam... Też mnie bolą łopatki.. Nie nakrecajcie się po co 

-
Jak mnie bolały łopatki to jeszcze olałam ale teraz kluje z lewej strony jak serce to już się wkręciłam że to zapalenie mięśnia sercowego po covid.. Przeczytałam i już ciężko odkręcić..Daria.Dabrowska pisze: ↑9 grudnia 2020, o 19:30Dziewczyny chyba też przeszłam... Też mnie bolą łopatki.. Nie nakrecajcie się po co![]()
-
Czy Ty na serio myślisz że jak się ma zapalenie mięśnia to się tak dobrze czujesz że zastanawiasz się nad swoim samopoczuciem??
-
Właśnie zapytałam o to samo na forum... Miałam podobnie. Pomogło mi wzięcie się za siebie, zadbanie o zdrowie fizyczne. Zrobiła wszystkie możliwe badania profilaktyczne, byłam na akupunkturze (pomogła mi bo miałam problemy z koncentracją których "normalny" lekarz chyba by nie ogarnął). Rzuciłam alkohol, fajki, zaczęłam jeść zdrowo, dużo ciepłych wzmacniających zup, regularny wysiłek fizyczny, mindfulness. Po 2 miesiącach widzę że pomogło, także to była raczej głową a nie covid. Ale wiadomo - nigdy nie wiadomo
dystans trzymaj i zadbaj o siebie. Ściskam , najważniejsze że masz to za sobą i nie wylądowałas pod respiratorem 

- pudzianoska
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Jutro minie trzeci tydzień od pierwszych objawów i mimo, że siły i energia stopniowo wracają, to odczuwam zawroty głowy, kołatania serca, ogromne uczucie zmęczenia, pseudo duszności (mimo, że w trakcie choroby prawie nie kaszlalam). Z rozmów z lekarzami wynika, że to jak najbardziej mogą być następstwa koronawirusa ,które powinny z czasem maleć. Nie ukrywam, że takie stany mogą wywoływać i przynajmniej u mnie wywołują uczucie lęku, a to z kolei wpływa na odczuwanie wyżej wymienionych dolegliwości. Myślę, że po prostu trzeba być dla siebie dobrym, dać sobie czas na regenerację i odrzucać lękowe myśli oraz zachowania, kiedy zaczynamy czuć się nieco gorzej. Zdrowia!
Boże, użycz mi pogody ducha,
Abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić,
Odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić,
I mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.
Jeśli nie otrzymujesz cudu, stań się nim.
https://wordpress.com/view/pudzianoska.wordpress.com
Abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić,
Odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić,
I mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.
Jeśli nie otrzymujesz cudu, stań się nim.
https://wordpress.com/view/pudzianoska.wordpress.com