Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?

Presja czasu w pracy

Forum poświęcone: nerwicy lękowej, atakom paniki, agorafobii, hipochondrii (wkręcaniu sobie chorób), strach przed "czymś tam" i ogólnie stanom lękowym np. lęk wolnopłynący.
Możesz dopisać się do istniejącego już tematu lub po prostu stworzyć nowy.
Tutaj umieszczamy swoje objawy, historie, przeżycia. Dzielimy się doświadczeniami i jednocześnie znajdując ulgę dajemy innym pocieszenie oraz swego rodzaju ulgę, że nie są sami.
ODPOWIEDZ
sadhana
Zarejestrowany Użytkownik

14 sierpnia 2020, o 15:01

Hej

Mam problem z ktrórym nie potrafię sobie poradzić. Terapia nie pomogła.
Chodzi o to że w momencie kiedy dostaje jakieś zadanie w pracy czy np. test na rozmowie rekrutacyjnym
i ktoś powie że mam X czasu na jego wykonanie (czyli mam określony termin) pojawia się u mnie
jakiś paniczny lęk który nei pozwala mi normalnie myśleć i działać.
Zaczynam zachowywać się bardzo chaotycznie.
Ostatnio mialem test do nowej pracy i niestety wyszedl kiepsko (i nie dostalem tej pracy) bo nie potrafiłem się skupić
zaczałem wszystko robić w pośpiechu.
W obecnej pracy mam nieciekawą sytuację - wlaściciel firmy ciśnie moich przełożonych o terminy a oni cisną mnie.
Był jkaiś pilny temat - rozpoczynam zadanie a moi przełożeni dzwonia do mnie po 15 minutach zpytaniem czy już skończone ?
z tłumaczeniem że szef ich ciśnie.
Mi momentalnei rosnie puls serca. Nie mogę się skupić, lęk mnie paraliżuje przed działaniem przez co jest kompletnie odwrotnie.
Zadanie trwa o wiele dłużej niż gdyby nie było presji.
Jak sobie z tym poradzić ?
SCF
Zarejestrowany Użytkownik

14 sierpnia 2020, o 17:34

Zmienić pracę, bo pod takim naciskiem nukt na dłuższą metę nie wytrzyma.
mrunban
Odważny i aktywny forumowicz

14 sierpnia 2020, o 19:36

Mnie polecono i trzymam się tego, żeby odłożyć wtedy telefon, wyciszyć dźwięki, iść zrobić herbatę i dopiero wrócić do zadania, plus czarne scenariusze poddać. Po czasie zdajesz sobie sprawę, że presję robisz sobie sam bojąc się czarnych scenariuszy i zaczynając się spieszyć. Pod kątem zmniejszania presji powoli staje się mistrzem :D
ODPOWIEDZ