Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Pregabalina, Lyrica, Sandoz
- katarzynka
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Ja nie biorę już, ale aplikowałam go. Nie sugeruj się tym, co jest napisane w ulotce. Jeśli lekarz Ci go zapisał, na pewno wiedział co robi. Ma dość pozytywne opinie. Na mnie nie podziałał, ale lekarz polecała na stany lękowe.
jeśli życie sprawia, że nie możesz ustać, uklęknij.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
nie mów Bogu, że masz wielki problem. powiedz swojemu problemowi, że masz wielkiego Boga.
- cyraneczka
- Odważny i aktywny forumowicz
Dostałam dzisiaj receptę, ale po przeczytaniu ulotki jeszcze bardziej się przestraszylam, że mi się cos stanie 

- katarzynka
Cyraneczka, no coś Ty! Nie czytaj ulotki. Fakt, pregabalina może mocno zamulać, ale szkody Ci nie zrobi. Łykaj na zdrowie, a może pomoże 

- cyraneczka
Czy to takie benzo jak chodzi o działanie? Po jakim czasie działa? Pewnie kilka tygodni?katarzynka pisze: ↑19 grudnia 2017, o 16:31Cyraneczka, no coś Ty! Nie czytaj ulotki. Fakt, pregabalina może mocno zamulać, ale szkody Ci nie zrobi. Łykaj na zdrowie, a może pomoże![]()
- katarzynka
Kochana, nie, pregabalina nie uzaleznia jak benzo. Spokojnie możesz ją odstawić bez większych skutków ubocznch.
- cyraneczka
Spróbuję, co mi tam, podobno u starych ludzi są jakieś jazdy, a ja już się nakręcilam, że będę mieć zaburzenia równowagi (mój konik objawowy, od samego początku nerwicy). Mam dawkę 2x75, czyli najniższą na razie.katarzynka pisze: ↑19 grudnia 2017, o 16:41Kochana, nie, pregabalina nie uzaleznia jak benzo. Spokojnie możesz ją odstawić bez większych skutków ubocznch.
- cyraneczka
Wczoraj wzięłam pierwsza tabletkę, dzisiaj rano druga (75mg). No i teraz pytanie czy mogą już wystąpić skutki uboczne? Po dwóch tabletkach? Czy po prostu mogę nerwicowe zmęczenie i zawroty trwają tak jak trwały i to nie od leku. Jestem senna zmęczona i nie chce mi się wstawać z łóżka przez te huśtawki.
- cyraneczka
Po 3,5 tygodniach brania pregabaliny stwierdzam, że pomaga, nie, że nie mam lęków, bo to od myśli zależy przecież, ale jestem spokojniejsza. Może to być też wpływ mojej pracy nad postrzeganiem lęku i jego przeżywaniem, tego nie wiem. Biorę teraz 2x150 mg, bo 2x75 mg nie pomagało. Oczywiście zwalam na ten lek zmęczenie i senność, ale miałam je wcześniej, więc to chyba głupie. A poza tym wszystko ok.
-
- Zarejestrowany Użytkownik
bierze ktos z was ten lek w wysokich dawkach?
Mistrz 2021 (L)
-
biore 450 mg teraz i czuje sie jak pijany.to minie szybko?
Mistrz 2021 (L)
- cyraneczka
mi minęło po tygodniu jakoś, mam nadzieję, że zaczynałeś od niższej dawki? bsebastian86 pisze: ↑31 stycznia 2018, o 14:54biore 450 mg teraz i czuje sie jak pijany.to minie szybko?
- katarzynka
Mnie przy niskich dawkach nie schodziło uczucie "pijaństwa", dlatego też między innymi z tego powodu po dwóch miesiącach została pregabalina odstawiona.sebastian86 pisze: ↑31 stycznia 2018, o 14:54biore 450 mg teraz i czuje sie jak pijany.to minie szybko?
-
no oczywiscie ze nie zaczalem od takiej.to te pijanstwo moze nie minąc?
Mistrz 2021 (L)
-
czy jesli przy 450mg czuje nadal niepokoj przewlekly to jest sens probowac 600mg?
Mistrz 2021 (L)
- 834
Ja brałem do 450 mg dziennie. Niestety na mnie pregabalina nie zadziałała. Faktycznie mięśnie były bardziej rozluźnione i lepiej się spało. Ale "skutki terapeutyczne" były za małe. Teraz lekarz przepisał mi SSRI, zobaczymy co z tego będzie