Ogłoszenia:
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
1. Nowi użytkownicy, którzy nie przekroczą progu 30 napisanych postów, mają zablokowaną możliwość wstawiania linków do wszelakich komentarzy.
2. Usuwanie konta na forum - zobacz tutaj: jak usunąć konto?
Potworna wkręta - uszkodzenie mózgu pomocy :(
- Grześ
- Odważny i aktywny forumowicz
No powiem CI że cieszę się z wizyt u psychologa. Męczyłem się z tym gównem niezdiagnozowanym przez pare dobrych lat. I tak cierpiałem i żyłem w poczuciu beznadziei ... aż nie chce nawet do tego wracać bo mnie ciarki przechodzą. Teraz już musi być tylko lepiej. Po raz kolejny dziekuje za Wasze ciepłe słowa i rady.
Jedyne co trzeba zrobić to zająć miejsce w kolejce sukcesu i nie dać się z niej wypchnąć"
“Jeśli sądzisz, że potrafisz to masz rację. Jeśli sądzisz, że nie potrafisz- również masz rację.”
“Naszą największą słabością jest poddawanie się. Najpewniejszą drogą do sukcesu jest zawsze próbowanie po prostu jeden, następny raz.”
“Osoba, która twierdzi, że coś jest niemożliwe nie powinna przeszkadzać osobie, która właśnie to robi.”
“Jeśli sądzisz, że potrafisz to masz rację. Jeśli sądzisz, że nie potrafisz- również masz rację.”
“Naszą największą słabością jest poddawanie się. Najpewniejszą drogą do sukcesu jest zawsze próbowanie po prostu jeden, następny raz.”
“Osoba, która twierdzi, że coś jest niemożliwe nie powinna przeszkadzać osobie, która właśnie to robi.”
- Lipton
- Dyżurny na forum Odważny VIP
Ja potrafiłem (codziennie!) wypijać po 5 piw wieczorem, podczas stanów depresyjnych, gdy Paroksetyna (też ssri) nie działała jak trzeba. Fakt że mnie depresja odcinała od lęku i szczerze mówiąc miałem gdzieś już wtedy to co się ze mną stanie. Ale jeśli mimo wszystko mój mózgnadal działa jak należy, a teraz jedynym problemem jest bezsenność (jednak nie spowodowana alko, tylko myślami) to Tobie także nic nie będzie. Właściwie alkohol nie wpływa bezpośrednio na lek. Są zalecenia żeby nie pić, dlatego że jedno i drugie obciąża wątrobę, to raz, a dwa że alkohol działa depresyjnie i może jako tako osłabiać skuteczność leku.
Jednakże uszkodzeń żadnych nie masz, to Ci gwarantuje. Mass tylko DD które Ci napędza stracha. Ale piszesz logicznie i chociaż może Ci się wydawać że coś sobie uszkodziłeś to wszystko z Tobą ok;)
Wszystkie z tych objawów przerabiałem przy DD, więc nic Ci nie będzie
Pozdro;)
Jednakże uszkodzeń żadnych nie masz, to Ci gwarantuje. Mass tylko DD które Ci napędza stracha. Ale piszesz logicznie i chociaż może Ci się wydawać że coś sobie uszkodziłeś to wszystko z Tobą ok;)
Wszystkie z tych objawów przerabiałem przy DD, więc nic Ci nie będzie
Pozdro;)
Najczęstszą przyczyną niepokoju jest poszukiwanie spokoju
- Jerry
- Odważny i aktywny forumowicz
W ogóle mózg ciężko sobie uszkodzić. Kiedyś rozmawiałem z psychiatrą na temat tego czy moja nerwica może wynikać z faktu, że w liceum i na początku studiów nie żałowałem sobie narkotyków, zwłaszcza amfetaminy, dzięki której mogłem przez 3 doby siedzieć przy kompie i np. komponować muzykę. Czy mogłem sobie np. uszkodzić jakiś fragment mózgu?
Powiedziała, że nie. Że szybciej bym sobie uszkodził kręgosłup od tego siedzenia
Tzn. mogło dojść do wylewu po przedawkowaniu, ale zasadniczo mózg nie jest taki łatwy do uszkodzenia przez typowe używki.

Nowa dostawa kozich racic z hodowli ekologicznej na Podkarpaciu. Kilogram świeżych, całych - 19 zł/kg. Kilogram świeżych, drobno mielonych - 23 zł/kg.
Pamiętajcie, że najlepsze na nerwice są z koziołka racice!
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
Zapraszam do składania zamówień.
Pamiętajcie, że najlepsze na nerwice są z koziołka racice!
Moczymy je 2 dni w wodzie lub mleku, mieszamy z miodem i cytryną, a następnie pałaszujemy (1-2 kilogramy dziennie). Nerwica przechodzi po tygodniu, depresja po dwóch.
Zapraszam do składania zamówień.